Haarkliniek: wie kun je geloven?
Haarkliniek: wie kun je geloven?

Haarkliniek: wie kun je geloven?

Wie een oplossing zoekt voor zijn kalende schedel, begint zijn zoektocht vaak op Google. Honderden haarklinieken in binnen en buitenland verschijnen bij de zoekresultaten. De één belooft een volle bos na één behandeling, de andere belooft tot in het oneindige haar te kunnen transplanteren. Wie heeft er nu gelijk? De consument weet het niet. Extra vervelend is dat mensen die psychologisch lijden onder hun kaalheid, vaak al veel geld hebben uitgegeven aan kwakzalvers.

Wie voor het eerst merkt dat hij haar verliest wil daar direct wat tegen doen. Logisch. Helaas zijn fabrikanten daar ook van op de hoogte. De cosmetische industrie draait niet voor niets een miljardenomzet. Crisis of geen crisis: de omzet van deze firma’s blijft stijgen. Magische kammen, wondershampoo, het overgrote deel van de middelen doen niets anders dan mensen teleurgesteld maken. Veel producten verkopen een illusie. Kortom: als iemand eindelijk de keus heeft gemaakt voor een haartransplantatie, dan heeft die persoon al heel veel geld verspild.

Ook de aanbieders van medische ingrepen vertellen niet altijd open en eerlijk wat haalbaar is. Daarom 5 tips voor wie de knoop heeft doorgehakt om te bepalen welk haarinstituut de juiste is.

  1. Wie doet uw ingreep? Het maakt niet uit hoe beroemd de klanten van een kliniek zijn of welke dokter er werkt, het gaat erom wie u gaat behandelen. Zorg ervoor dat een ervaren arts het belangrijkste werk zelf uitvoert. Geen garanties? Dan winkelt u rustig verder, er zijn genoeg aanbieders.
  1. Vuur al uw vragen af. Wordt u snel, vriendelijk, eerlijk en professioneel geholpen? Dan pleit dat voor de kliniek. U heeft veel meer aan eerlijke antwoorden, dan dat u na afloop teleurgesteld bent over het resultaat.
  1.  Vraag meerdere offertes aan. Vrijwel altijd zitten er prijsverschillen bij diverse aanbieders. Zijn er verschillen? Laat de kliniek verklaren waar het verschil vandaan komt.
  1. Wees realistisch. U hoeft zich niet te laten afschepen met 200 grafts, maar laat u ook niet verleiden tot 5000 grafts. Voor mannen geldt dat er maximaal 1000 tot 3200 grafts per sessie geplaatst kunnen worden. Meer is medisch gezien niet verantwoord, geloof deze wonderdokters dan ook niet.
  1. Denk om uw gezondheid Lijkt op punt 4, maar laat u niet verleiden tot het doen van 2 transplantaties in 2 dagen. Echt, sommige aanbieders beloven u dit. De huid moet genezen en kan een tweede behandeling de volgende dag niet goed verwerken. De verdoving doet dan veel pijn en de kans op ontstekingen neemt toe. Niet doen dus!

Ten slotte zijn er ook nog objectieve instanties waar u zich kunt laten voorlichten. Haarweb is opgericht door lotgenoten met haarproblemen en de Nederlandse Haarstichting is een onafhankelijke stichting met veel objectief voorlichtingsmateriaal.

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden