Wat is een graft
Haarklinieken gebruiken diverse benamingen voor grafts. Soms gebruikt men het woord transplantaten of de meer chiquere benaming follicular units. Maar: wat is een graft? Men bedoelt over het algemeen altijd een haarzakje met meerdere haren. In een haarzakje (graft) kunnen één of meerdere haren worden geplaatst.

Indien u van plan bent om een haartransplantatie te ondergaan, moet u geen appels met peren vergelijken. Wat biedt de haarkliniek nu precies aan? Haren of grafts? Als de aanbieder spreekt over haren, dan gaat het om veel minder dan als men spreekt over grafts. In een graft (lees: haarzakje) kunnen namelijk 1,2,3 of nog meer haren worden geplaatst!

3000 grafts zijn meer dan 6500 haren!

Om het nog ingewikkelder te maken: de ene haarspecialist zet meer haren in een haarzakje dan de andere dokter. Een goede haarkliniek geeft aan hoeveel haren men gemiddeld plaatst in een haarzakje (graft). Hoeveel haren implanteren onze artsen?

Gemiddeld 2,2 haren per haarzakje

Dat betekent dat 1000 grafts 2.200 haren zijn en 3000 grafts 6.600 haren betreft. De haarzakjes die bij de haargrens liggen worden doorgaans met één haar gevuld. Dit om een natuurlijk eindresultaat te bewerkstelligen. Met het blote oog kun je de haren bij de haargrens namelijk zien.

4 of meer haren per haarzakje raden we af

De haren op de kruin krijgen 2 of 3 haren. Meerdere haren per graft in dit gebied zorgen voor een betere dichtheid en dekking. Meer dan 3 haren per haarzakje is niet aan te bevelen.

Vroeger waren er klinieken die 4 of nog meer haren per haarzakje plaatsten. Dat raden we tegenwoordig af, want dan ontstaat er een onnatuurlijk resultaat. Hoe dit eruitziet? Het geeft een hogere dichtheid, maar toch ene minder resultaat. Het gevolg is het beruchte ‘poppenhaar’. Haar dat er raar uitziet en een merkwaardige groeirichting heeft.
Heeft u vragen of opmerkingen over grafts? Stel uw vragen gerust via mail, contactformulier of telefoon. Wij horen graag van u!

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden