haardichtheid
De haardichtheid is het aantal haren per cm2. Wie jong is heeft gemiddeld 100 haren per cm2. Dat aantal is met een haartransplantatie niet te halen. U kunt na deze behandeling dus geen dichtheid behalen van een kind. Dat is gelukkig ook niet nodig of wenselijk. In dit artikel leest u meer over haardichtheid en welke dichtheid een haartransplantatie kan realiseren.

Eerst maar even iets over dat gemiddelde. Het probleem met gemiddelden is dat vrijwel niemand gemiddeld is. Sommige mensen moeten genoegen nemen met 60 haren per cm2, geluksvogels met 120 haren per cm. Daar komt bij dat er factoren bijkomen die bepalen of iemand er ‘kaal’ uitziet. Iemand met krulhaar kan meer haar verliezen voordat de buitenwacht ziet dat hij kalende is. Kortom: de haardichtheid is maar één middel om de mate van haarverlies te bepalen!

De totale haardichtheid kan niet toenemen

Nu naar de oplossing: de haartransplantatie. Welke dichtheid realiseert de FUE behandeling? De waarheid is dat geen enkele arts de dichtheid van uw jeugd kan terughalen. De reden? Heel eenvoudig: de ingreep is het verplaatsen van haar. Indien u haren van de ene naar de andere plek verplaatst, kan de totale dichtheid nooit toenemen. De totale dichtheid blijft immers altijd gelijk. Maar wat is er dan wel mogelijk?

Dat vertellen we graag. U kunt 50% van uw haren verliezen, voordat dit voor anderen is te zien. Indien u een dichtheid heeft van 100 haren per cm2, dan zijn 50 haren per cm2 dus ook voldoende. Het goede nieuws is: die dichtheid is door een goede haarchirurg wel te realiseren! Uiteraard moet u dan wel over voldoende goed donorhaar beschikken. Een sprekend voorbeeld maakt het nog duidelijker.
haardichtheid is te meten

Dichtheid kan lokaal toenemen tot 60%!

Het praktijkvoorbeeld. Stel persoon A heeft bovenop last van inhammen en minder dichtheid op uw kruin, laten we aannemen nog maar 30 haren per cm2. Aan de achterkant nemen we haren weg, hierdoor verhoogt de dichtheid bovenop tot 50%. Voor het oog heeft persoon A weer overal een uitstekende dichtheid. En daar gaat het om!

Een hogere dichtheid dan 50 a 60 haren per cm2 geeft bij een haartransplantatie overigens geen beter resultaat. De haren komen dan niet allemaal uit, u betaalt dan dus meer dan u ontvangt. Wilt u weten wat er in uw specifieke geval mogelijk is? Maak dan foto’s en mail ze naar ons. U heeft binnen 48 uur een persoonlijke, concurrerende en heldere offerte!

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden