De schaal van Norwood

De schaal van Norwood

De schaal van Norwood (of in één woord: Nordwoodschaal) is een schaal waarmee mannen kunnen aflezen hoever hun kaalheid is gevorderd. De schaal van Norwood wordt vaak gebruikt bij websites voor lotgenoten. Dankzij de schaal van Norwood kunnen mannen hun mate van kaalheid met elkaar vergelijken, zonder elkaar te kennen of direct foto’s te zien.

Ook zijn er haarklinieken die aangeven hoeveel grafts er nodig zijn om één of meerdere stappen op deze classificatie te stijgen, door middel van een haartransplantatie. De Norwoodschaal moet nooit gebruikt worden om een schatting te maken hoeveel grafts er nodig zijn, daarvoor is de classificatie namelijk veel te algemeen en dus onbetrouwbaar. De schaal is een indicatie. Er zijn nog meer redenen waarom de Norwoodschaal niet voldoet om na te gaan hoeveel grafts gewenst zijn.

De schaal van Norwood is niet zaligmakend

Om te beginnen spelen er veel persoonlijke factoren mee die bepalen hoeveel haren zijn gewenst. Het gaat niet alleen om de mate van kaalheid, maar ook om bijvoorbeeld de haarkleur. Hoe meer hoofdhuid en haren op elkaar lijken, hoe minder haren er nodig zijn.
Het haartype speelt ook een belangrijke rol. Krulhaar dekt beter dan steil haar. En wat te denken van de haardikte? Ook dat is een factor: hoe dikker het haar, hoe minder grafts er nodig zijn. Ten slotte spelen uw leeftijd, uw wensen en de haarreserve in het donorgebied een rol van betekenis.

Wensen belangrijker dan Norwoodschaal

Om even in te gaan op uw wensen: wij geloven dat het wellicht de meest belangrijke factor is. Sommige mannen nemen alleen genoegen met een dikke haardos, anderen kiezen ervoor om de inhammen te laten voor wat ze zijn. Er zijn dus veel redenen waarom de schaal van Norwood niet handig is als indicatie voor het aantal grafts.

De Norwoodschaal geeft een globale indruk van de mate van kaalheid. Wie echt wil weten hoeveel grafts hij of zij nodig heeft, zal zich moeten laten onderzoeken door een haarspecialist. Bij Haartransplantatie Turkije kunt u digitale foto’s mailen voor een persoonlijke offerte op maat. Dan weet u binnen 2 werkdagen precies waar u aan toe bent en wat het kost. Een prijsopgave is vrijblijvend en kosteloos.

 

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2023 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden