Kaalheid bij vrouwenKaalheid bij vrouwen komt minder vaak voor dan bij mannen. Toch krijgt maar liefst 40% van de vrouwen te maken met kaalheid. De meest voorkomende vorm van kaalheid, is de algemene vorm van kaalheid. U leest in dit artikel hoe de kaalheid verschilt tussen mannen en vrouwen. Ten slotte vertellen we iets over mogelijke oplossingen.

Meest voorkomende oorzaken kaalheid bij vrouwen

De Latijnse benaming voor algemene kaalheid noemen we ‘alopecia androgenetica’. De schuldige aan deze vorm van kaalheid is een (over)gevoeligheid voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Een haarzakje heeft een levenscyclus. Een haar groeit, sterft af en dan komt er na een rustfase weer een nieuwe haar. Dit proces duurt enige jaren (verschilt per persoon), maar het aantal haren is niet oneindig.

Gevoeligheid voor DHT

Als het haarzakje gevoelig is voor DHT duurt de levenscyclus korter en dat leidt op den duur tot kaalheid. Kaalheid bij vrouwen heeft dus vaak dezelfde erfelijke oorzaak als bij mannen: het hormoon DHT. Of u gevoelig bent voor DHT is genetisch bepaald, het is dus erfelijk en heeft in het geval van alopecia androgenetica niets met stress, voeding of de verzorging van uw haar te maken.

Zeldzame oorzaken kaalheid bij vrouwen

Daarnaast zijn er nog zeldzamere vormen van kaalheid. Deze vormen hebben wel niet-erfelijke oorzaken. Denk aan het overmatig trekken aan het haar of plotselinge stress. Op de website van de Haarstichting staan de verschillende vormen netjes omschreven. Vrouwen worden op een andere manier kaal dan mannen. Het begint doorgaans niet met inhammen, maar vaak bovenop het hoofd. De vorm is meer ‘diffuus’, dan betekent dat de kaalheid op meerdere plekken kan beginnen en zich geleidelijk uitbreidt.

Zelfs oplossingen, andere resultaten

De oplossingen tegen kaalheid bij vrouwen is anders dan bij mannen. Er bestaat medicatie die werkt. Al zijn er helaas ook bijwerkingen en zijn deze bijwerkingen voor vrouwen ook nog eens ernstiger. De fabrikant wijst het middel finasteride voor vrouwen, zeker als zij kinderen willen krijgen, bijvoorbeeld resoluut af.

Haartransplantatie voor vrouwen

Een haartransplantatie kan bij vrouwen ook een oplossing zijn. Echter, vrouwen hebben vaak hogere eisen dan mannen als het gaat om de gewenste dichtheid. Daarbij komt: door de diffuse verspreiding is een oplossing niet altijd even makkelijk. Simpel gezegd: een klein kale plek op de kruin is veel makkelijker te behandelen dan een groot oppervlakte.

Een goede oplossing?

Ten slotte is het voor een haartransplantatie belangrijk dat er een gedeelte wordt geschoren, namelijk de achterzijde van het hoofd. Dit is ook niet voor iedere vrouw aantrekkelijk. Of een haartransplantatie voor u een goede oplossing is, daarover kunt u het beste contact opnemen. Indien u foto’s mailt, dan beoordeelt de dokter deze. Hij vertelt u dan binnen 2 dagen wat er wel en niet mogelijk is.

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2023 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden