haaruitval verbergenKaalheid verbergen is heel menselijk. De emotionele pijn van beginnende kaalheid is met geen pen te beschrijven. Natuurlijk, er zijn mannen die zeggen dat het hen niets doet, maar de meeste mensen zitten er wel degelijk mee. In dit artikel leggen we uit wanneer kaalheid verbergen een goed idee is en hoe u dit kunt doen. Daarna leggen we uit dat het vaak verstandiger is om kaalheid te accepteren of te kiezen voor effectieve oplossingen. Uw kaalheid verbergen kan immers maar kortstondig, alleen in de beginfase van haarverlies.

Vraag de kapper om een dekkend kapsel

Kaalheid verbergen is eigenlijk alleen een goed idee als de haaruitval nog maar recentelijk is begonnen. Beginnende inhammen kan de kapper camoufleren door het haar aan de achterzijde wat langer te laten. Een goede kapper doet dit automatisch, maar als u twijfelt of onzeker bent, kunt u het hem of haar natuurlijk altijd vragen. Een herenkapper krijgt dagelijks te maken met vragen over kapsels en kijkt echt niet vreemd op van uw verzoek. Helaas is alleen beginnende kaalheid goed te verbergen. Wie meer heeft dan inhammen, doet er verstandig aan te kiezen voor effectieve oplossingen.

Combover is geen oplossing

Bij gevorderde kaalheid kan men beter niet meer camoufleren. De reden? Heel eenvoudig: het haar over de schedel heen kammen (de combover) ziet er niet uit. Nog steeds zijn er mannen die een combover prefereren boven een korte coup. We hebben nieuws voor hen: het ziet er echt niet uit. Daarbij is het voor de mannen in kwestie ook een lijdensweg, u moet altijd angstvallig in de gaten houden dat uw haar nog goed zit. Een zuchtje wind en de dunne sliertjes wapperen in de wind. Ziet u het beeld voor zich van Dick Advocaat voor zijn behandeling? Hij probeerde altijd tevergeefs zijn haar in model te houden als hij op een winderig voetbalveld stond. Dat was geen fraai gezicht.

Betere oplossingen dan kaalheid verbergen

Wie voorbij de beginnende fase is, doet er dus verstandig aan om te kiezen voor echte oplossingen. Acceptatie is de goedkoopste oplossing en sommige mannen staat een kale kop gewoon goed. Kent u Bruce Willis? Hij ziet er alleen maar beter uit sinds hij afstand heeft gedaan van zijn laatste plukjes hoofdhaar. Een haarwerk is een andere oplossing, de techniek schrijdt voort en de goede exemplaren zijn niet meer van echt haar te onderscheiden. Ten slotte is er nog medicatie, eventueel in combinatie met een haartransplantatie. Kortom: uw kaalheid verbergen is alleen in de beginfase een goed idee, kies bij gevorderde kaalheid liever voor structurele oplossingen!

 

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden