tijdelijke haaruitval

De meest voorkomende haaruitval is erfelijk bepaald. Deze vorm van haaruitval is niet tijdelijk, maar progressief. Dat wil zeggen dat de haaruitval toeneemt met het verstrijken van de tijd. Toch bestaat er ook tijdelijke haaruitval. In dit artikel geven we de meest voorkomende redenen en oplossingen van tijdelijke haaruitval.

Er zijn meerdere mogelijke oorzaken van tijdelijke haaruitval.

Hieronder de meest voorkomende redenen op een rij:

  • Het wisselen van de seizoenen. Net als bij dieren groeit mensenhaar het ene seizoen harder dan in het andere seizoen. Ook kan het voorkomen dat men tijdelijk meer haar dan anders verliest.
  • Zwangerschap is een andere factor die haarverlies kan veroorzaken. Het haar zal na de geboorte van het kind geleidelijk weer teruggroeien.
  • Een fysieke shock kan tijdelijke haaruitval veroorzaken. Denk aan een ongeluk of een operatie.
  • Hevige emotionele stress kan extra haaruitval veroorzaken.

Bij tijdelijke haaruitval herstelt het haar zich vaak weer vanzelf

Bij alle bovenstaande vormen van tijdelijke haaruitval groeit het haar na verloop van tijd weer terug. Als u zich toch zorgen maakt, dan is het raadzaam om na een gespecialiseerde arts te gaan. Hij of zij kan u adviseren welke mogelijke maatregelen u kunt nemen. Vaak is er gelukkig geen medicatie nodig en zal het haar zich na verloop van tijd op natuurlijke wijze weer herstellen.

ISHRS: licht het publiek voor over haarverlies

Onze arts dr. Hamid Ayden is aangesloten bij de International Society of Hair Restoration Surgery. Deze internationale organisatie maakt zich sterk voor de promotie van de hoogste medische standaarden. Zowel qua ethiek als voor de medische praktijk. Daarnaast richt de ISHRS zich op voortdurende educatie van de in haarchirurgie gespecialiseerde leden. Ten slotte wil de ISHRS het brede publiek voorlichten over chirurgische ingrepen die haarverlies bestrijden.

 

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden