Wie last krijgt van haaruitval, start vaak met de aanschaf van een speciale shampoo. Bestaat er een shampoo tegen haaruitval? Laten we beginnen met het negatieve nieuws: er bestaat geen shampoo tegen haaruitval die voor iedereen altijd werkt. Dit in tegenstelling tot de claims die fabrikanten hanteren.

Volgens gebruikers helpt de shampoo

Het goede nieuws is dat er wel shampoos bestaan die haaruitval enigszins tegengaan. Tenminste, volgens de gebruikers van deze producten, niet door wetenschappelijk onderzoek. Net als een goede doorbloeding, het vermijden van stress en gezonde voeding kan een shampoo volgens velen helpen haarverlies te bestrijden.

Shampoo tegen haaruitvalShampoo lijkt haardos voller te maken

Er zijn tal van shampoos en ieder product richt zich op specifieke haarproblemen. Er bestaan shampoos die zich richten op het voeden van de haarwortel, andere geven een meer cosmetisch effect. Het haar oogt voller en dikker, maar in feite wordt er niets gedaan aan de oorzaak van de haaruitval.

Honderden verschillende shampoos

Wie meer wil weten over shampoos en haaruitval adviseren we een forum te bezoeken . Dit is een website van en voor lotgenoten, mannen en vrouwen die te kampen hebben met haaruitval. Wat opvalt is dat er werkelijk honderden shampoos bestaan. Het is een miljoenenindustrie, alleen in Amerika gaat er per jaar al 700 miljoen dollar in om. Voor de fabrikanten is deze shampoo dus belangrijk voor hun omzet, zouden zij er niet alles aan doen om de werking wetenschappelijk te bewijzen?

Geen wetenschappelijk bewijs voor claims fabrikanten

Aangezien we geen wetenschappelijke onderzoeken kennen (wel een hoop claims) willen we niet één specifiek middel adviseren. We besluiten dit artikel met de opmerking dat de Amerikaanse Food and Drug Administration FDA (een organisatie die medicatie checkt op hun werkzaamheid) nog nooit een shampoo heeft goedgekeurd. Simpel gezegd: nog geen enkele fabrikant heeft wetenschappelijk kunnen aantonen dat zijn shampoo werkt.

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden