medicatie haaruitval
Er bestaat medicatie tegen haaruitval. Een deel van deze medicatie tegen haaruitval werkt. Helaas bestaat er nog veel meer medicatie waarvan de werking niet is bewezen.

Hieronder gaan we in op de medicatie die werkt, wijzen we u op mogelijke bijwerkingen en bespreken we welke medicijnen die niet werken.

FDA

De Amerikaanse Food and Drug Administration controleert streng of medicijnen wel of niet werken. Het is een onafhankelijke overheidsorganisatie die strenge criteria hanteert. Als een product is goedgekeurd door de FDA, dan kunt u er vanuit gaan dat de werking ervan is bewezen. Dat betekent niet dat producten die niet zijn goedgekeurd, niet werken. Indien u echter 100% zeker wilt zijn dat medicatie tegen haaruitval werkt, kies dan voor een product dat is getest en goedgekeurd door de FDA.

Veroorzaker

De enige medicatie die tot nu toe werkt, is medicatie die de veroorzaker van mannelijke kaalheid aanpakt. Welke veroorzaker dat is? Dat is het vermaledijde hormoon dihydrotestosterone. Vaak afgekort als DHT. Door dit hormoon te verlagen, neemt haaruitval af en groeit er in 2/3 van de gevallen zelfs nieuw haar bij. Finasteride (merknaam: propecia) is het middel dat volgens de FDA bewezen effectief is.

Daarnaast bestaat er dutasteride, dat nog effectiever zou zijn. De producten heeft de onderzoeksresultaten echter niet gepubliceerd en is (als middel tegen haaruitval) dan ook op dit moment (maart 2013) nog niet goedgekeurd door de FDA.

Let echter op: er zijn serieuze bijwerkingen van dit middel bekend. In het begin van het gebruik waren er weinig bijwerkingen bekend, de laatste tijd duiken er steeds meer negatieve verhalen op. Vooral van mannen met erectieproblemen. Meer over eventuele bijwerkingen op de website van de haarconsument.

Een leven lang slikken?

Dan bestaat er ook nog Minoxidil. Dit middel was als eerste door de FDA goedgekeurd. Nadeel is echter dat het bij een kleiner percentage succesvol is. Daarnaast moet het middel een leven lang genomen worden. Het wordt nog slechts geadviseerd als finasteride niet of onvoldoende werkt, vaak slikt men het ernaast. Meer lezen over minoxidil? Lees dan hier verder op de Amerikaanse organisatie van haaruitval.

Middeltjes

Naast deze twee goedgekeurde medicijnen, bestaan er letterlijk nog duizenden andere middeltjes. Hierover kunnen en willen wij niet al te veel woorden vuilmaken. We willen u alleen meegeven, als het wetenschappelijk bewezen effectief zou zijn, dan was het goedgekeurd door de FDA. Helaas is niet het geval.

Indien u één van de twee middelen wilt gebruiken, laat u dan goed informeren over de bijwerkingen. De middelen zijn niet vrij verkrijgbaar in de apotheek.

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden