Haaruitval door stress bestaat. Het gaat dan vrijwel altijd om zeer langdurige stress, dus niet de eenmalige zenuwen voor een belangrijk examen. Indien stress de oorzaak is van het haarverlies, dan dient u snel de oorzaak van uw angstige gevoelens weg te nemen. Door ontspanning (bijvoorbeeld meditatie of yoga) te combineren met soort kunt u snel weer herstellen. Een voedende shampoo in combinatie met een hoofdmassage zal het herstel bespoedigen.

Haaruitval door stress

Haaruitval door stress

U kent het Broodje-Aap-verhaal vast wel: iemand verliest al zijn haren door een schrikreactie of wordt in één klap grijs. Deze verhalen berusten doorgaans niet op de waarheid. Wat wel kan gebeuren: haaruitval door stress. We spreken dan van ‘Telogeen Effluvium’ . Dit type haaruitval komt vaker bij vrouwen voor dan bij mannen. Indien u lange tijd ernstige stress ervaart, dan is het zaak dat u snel van uw psychische klachten afkomt.

Lukt het niet alleen, ga naar de huisarts

Langdurige en continue stress veroorzaakt namelijk tal van uiteenlopende gezondheidsklachten, haaruitval is slechts één van de mogelijke gevolgen. De haaruitval komt door de toename van adrenaline, deze zorgt op zijn beurt weer voor melkzuur. Bij aanhoudende stress kan het melkzuur niet door het lichaam worden afgebroken en ontstaat er haaruitval.

Ontspanning

Ontspanning is erg belangrijk, niet alleen om haaruitval te voorkomen. Een hoge bloeddruk, slapeloosheid, gespannen spieren, het kan allemaal komen door chronische stress. Natuurlijk kent iedereen persoonlijke oorzaken van stress of zijn er stressvolle situaties. Geldzorgen, liefdesperikelen, een ziekte, de lijst is lang. Kortdurende stress is niet schadelijk, het is een normale menselijke reactie bij een ‘bedreigende’ situatie. Wel gevaarlijk is het onvermogen om te ontspannen.

Chronische stress

Als u zich gespannen voelt, zonder dat er een logische verklaring voor is, dan heeft u een probleem. Chronische stress kan namelijk wel lichamelijke schade veroorzaken. Er zijn wel algemene tips die mensen kunnen helpen stress te voorkomen. Yoga, massage en meditatie helpen duizenden mensen. Een andere manier om te ontspannen is fysieke activiteit. Vooral duursporten (joggen, wandelen, fietsen, nordic-walking) ontspannen lichaam en geest.

Regelmatig

Indien u last heeft gehad van haaruitval door stress, dan is het dus eerst zaak om te ontspannen. Lukt het niet met yoga, sport of een andere manier? Ga dan naar een professional voor het vinden van een oplossing. Door ontspanning kan uw lichaam de schadelijke melkzuren weer afbreken. Daarna is het van belang dat u regelmatig blijft ontspannen, bijvoorbeeld door yoga, meditatie, sport of een andere activiteit die u in een ontspannen staat breng.

Hoofdmassage

Een voedende shampoo kan uw haar weer in goede conditie brengen. Een dagelijkse hoofdmassage zorgt voor de nodige doorbloeding en helpt eveneens om het melkzuur af te breken. De haaruitval die is veroorzaakt door stress is normaal gesproken tijdelijk, uw haar groeit dus weer terug zodra u regelmatig ontspant.

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden