Schoonheid

Maakt cosmetische chirurgie mensen mooier of zit schoonheid toch echt van binnen? Die vraag proberen we dit blog te beantwoorden. Aangezien we enkel haartransplantaties uitvoeren, beperken we ons tot dit onderwerp.
Tegenstanders van cosmetische chirurgie noemen daarvoor steeds dezelfde argumenten.
Ik heb de argumenten onderverdeeld in 3 groepen. Te weten:

1. Het is onnatuurlijk.
2. Het effect is tijdelijk.
3. Schoonheid is subjectief, het gaat erom hoe je jezelf ervaart. Anders gezegd: echte schoonheid zit van binnen.

Hebben de tegenstanders een punt?

Vragen

Eerste argument: niet krachtig

Het eerste argument vind ik niet erg krachtig. Er is maar weinig ‘natuurlijk’. Tandenborstels groeien ook niet aan een boom. Toch poetsen de meeste mensen hun tanden, omdat ze schone tanden mooier vinden dan vieze tanden. Het lijkt mij dan ook niet zo relevant om te zien of iets ‘natuurlijks’ is. Als het gaat om een natuurlijke uitstraling, dan hebben tegenstanders wel een punt. Een slechte haartransplantatie ziet er onnatuurlijk uit, de haren groeien dan bijvoorbeeld een ‘gekke’ kant uit. In die zin moet de arts weten wat hij doet. Gelukkig kan een goede haarchirurg iedere haar de juiste groeirichting geven. Zelfs kappers zien dan niet of iemand ooit een behandeling heeft gehad.

Tweede argument: geldt niet voor haartransplantaties

Veel cosmetische chirurgie heeft inderdaad een tijdelijk effect. Een haartransplantatie is echter een uitzondering, het resultaat blijft vele jaren, vaak zelfs een leven lang. Dit argument snijdt dus geen hout.

Derde argument: klopt.

Het is een cliché, maar het klopt dat schoonheid van binnen zit. Wie zich niet stoort aan zijn kale kop, die hoeft daar niets aan te doen. En natuurlijk bestaan er genoeg mooie kale mensen. De vraag is: wat als je jezelf nu wel stoort aan je haaruitval? Dan kun je niet zomaar de knop omzetten en nooit aan je kaalheid denken. Accepteren dat je kaal wordt is lastig en voor sommige mensen onmogelijk. Je kunt dan duizenden euro’s besteden aan de psycholoog, maar je kunt ook een bedrag uitgeven voor een haartransplantatie. Het is onze ervaring dat het overgrote deel van de mensen gelukkiger, meer ontspannen en relaxter door het leven gaat na een behandeling.

Kortom: echte schoonheid zit absoluut van binnen, maar cosmetische chirurgie heeft voordelen en kan mensen mooier maken. Uiteindelijk is het een persoonlijke keuze. Als je wat laat doen, zorg dan voor een ervaren specialist, die weet hoe je een goed resultaat verkrijgt.

 

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden