Werkwijze haartransplantatie

LIV Hospital

Hoe werkt een haartransplantatie?

De FUE versus de FUT
Er zijn verschillende type haartransplantaties, waarvan de FUT en FUE de meeste voorkomende methodes zijn. Haartransplantatie Turkije zal alleen de FUE-methode adviseren, omdat dit de meest moderne methode is en ook de techniek is met het beste, natuurlijke resultaat. Nadeel was altijd dat de FUE methode duur was, hier is de laatste jaren gelukkig verandering in gekomen. Heel goedkoop zal de techniek echter nooit worden, want haartje voor haartje wordt getransplanteerd. De FUE methode is beschikbaar sinds 2004. FUE is een haartransplantatietechniek waarbij men geen operatiemes gebruikt. De medische specialisten verwijderen selectief de haarwortels door gebruikmaking van een minuscuul micronaaldje. Deze methode is zeer nauwkeurig, waardoor een natuurlijk resultaat verzekerd is.

Wat is een graftMeer voordelen van de FUE-methode:
Een groot voordeel is dat u geen incisie of hechtingen heeft, aangezien er geen reepje hoofdhuid wordt verwijderd. De hoofdhuid blijft intact. De haarwortels worden onder lokale verdoving elk afzonderlijk aan de achterzijde en/of zijwaarts uit de haarkrans genomen. Deze kleine wondjes genezen snel. U heeft geen tot minimale last na de operatie. Er is geen risico op littekens en binnen een week kunt u weer werken. De haartransplantatie wordt uitgevoerd door 4 medici (1 dokter, 3 assistenten). Uiteraard vindt de operatie plaats in een steriele operatiekamer van het ziekenhuis.

Wat gebeurt er tijdens de haartransplantatie?


Stap 1: Het scheren
Nadat er foto’s zijn gemaakt, zal het haar kort geschoren worden, zodat het haar net zichtbaar is op de hoofdhuid. Vervolgens zal er gebruik worden gemaakt van lokale anesthesie (= verdoving) op het hoofd, zodat de operatie pijnvrij verloopt.

Stap 2: Het verwijderen van haarworteltjes aan de achterkant van het hoofdgraftboortje
De haartjes aan de achterzijde en zijkant van het hoofd zijn genetisch gecodeerd om niet uit te vallen. Om er voor te zorgen dat de haartjes in een perfecte conditie blijven, worden deze haartjes na verwijdering geplaatst in een speciale solutie. Interessant om te weten dat deze haartjes uit verschillende dichtheden bestaan. Uit elk verwijderde haarpocket (ook wel graft genoemd) zitten verschillende hoeveelheden haarworteltjes. Gemiddeld zitten er in een graft 2,2 haarworteltjes (met een maximum van 5) De grafts (haartjes) worden verwijderd met een instrument. Dit instrument noemt men de micromotor.

Stap3: Het aangeven van de begrenzing
De foto’s die in de eerste stap waren genomen, worden nu gebruikt om een lijn te trekken op het hoofd waarmee de begrenzing wordt aangegeven. Zo is duidelijk tot waar het haar moet worden getransplanteerd.

Stap 4: Het maken van de kanaaltjes
Deze stap is het belangrijkste van de operatie. Dit werk wordt altijd gedaan door de doktor, omdat het vaardigheden vereist die alleen een goede en ervaren doktor heeft. De kanaaltjes moeten zo worden geplaatst, dat het een natuurlijk resultaat oplevert. De richting van het kanaal bepaalt de richting van de uiteindelijke haargroei. Bij Haartransplantatie Turkije bent u door deze techniek verzekerd van een natuurlijk resultaat.

Stap 5: Het terugzetten van de haarwortels in de kanaaltjes.
Een precisiewerk. Afhankelijk van het aantal haren neemt dit proces één of meerdere uren in beslag. Uiteraard wordt u in het vooroverleg op de hoogte gebracht van de exacte tijdsduur van de ingreep.

Stap 6: Wassen en evalueren
De laatste stap is het wassen van het getransplanteerde haar en het geven van aanwijzingen voor de eerste nacht. Vervolgens kunt u naar uw hotel. De volgende dag vindt er een evaluatie plaats en kunt u uw eventuele vragen bespreken met de arts.

 

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden