Haartransplantatie Vrouwen

Haartransplantatie Vrouwen

Een haartransplantatie voor vrouwen is niet hetzelfde als aan behandeling voor mannen. Soms kan een haartransplantatie een uitstekende oplossing zijn, soms niet. In dit blog onderzoeken we de voor- en nadelen van haartransplantaties bij vrouwen.

Enige tijd geleden verscheen er een artikel in de media. De kern van het verhaal was: “Vrouwen hebben geen baat bij haartransplantaties”. De nuance in deze kop ontbreekt. Dat is jammer, want soms is een haartransplantatie wel degelijk een goede oplossing voor haarproblemen bij vrouwen.

We beginnen eerst maar eens met de belangrijkste verschillen bij een behandeling voor mannen en bij vrouwen. Die verschillen zijn:
1. Vrouwen eisen een hogere dichtheid.
2. De omgeving stelt hogere eisen aan de vrouwelijke haardichtheid.
3. Vrouwen willen niet zich meestal niet laten scheren voor een behandeling.
4. Haaruitval bij vrouwen heeft andere oorzaken.

Vrouwen eisen een hogere dichtheid

Laten we beginnen bij punt 1 en punt 2. De samenleving als geheel en individuele vrouwen eisen een 100% dichtheid. Dat wil zeggen, zij willen een volle haardos, waar de buitenwereld niet aan kan zien dat er sprake is van haarverlies. Een haartransplantatie zorgt altijd voor een verbetering, maar kan niet altijd voor een 100% dichtheid zorgen. Cruciaal is daarom of de haarchirurg een goed en eerlijk advies kan geven. Is 100% dichtheid haalbaar of niet? Als de vrouwen helder antwoord krijgt, dan kan ze een goede afweging maken of het verstandig is om de behandeling te laten doen.

Haartransplantatie Vrouwen

Niet scheren? Dan minder grafts

Punt 3 is ook belangrijk. Veel vrouwen willen zich niet laten scheren. Dat is heel begrijpelijk, maar heeft als nadeel dat er maximaal 2000-2200 grafts per sessie kunnen worden geplaatst. Dit is niet altijd voldoende voor een goede dichtheid en daarom moeten er vaak meerdere behandelingen plaatsvinden. Dit is nadelig, want voordat het eindresultaat is bereikt, ben je een jaar verder. En na dat jaar is het haar nog maar enkele centimeters lang. Ook hiervoor geldt weer: de arts dient vooraf een goed beeld te geven van de resultaten.

De oorzaak van het haarverlies achterhalen

Het laatste punt (4) is eveneens belangrijk. Soms is de oorzaak genetisch, maar haaruitval kan ook andere oorzaken hebben. Denk aan zwangerschappen, stress of het zelf uittrekken van haren. Voordat een vrouw een haartransplantatie overweegt, moet eerst de oorzaak zijn vastgesteld. Is de haaruitval gestopt of genetisch? Dan kan een haartransplantatie uitkomst bieden. Zo niet, dan is het zaak om de oorzaak van het probleem aan te pakken. Ook hiervoor geldt weer: een dermatoloog of haarchirurg kan bepalen waar de haaruitval doorkomt.

Kaalheid Vrouwen

Haartransplantatie is soms de oplossing

Aangezien de haartransplantaties voor vrouwen wat ingewikkelder, tijdrovender en duurder zijn voor de kliniek, bieden sommige haarinstituten deze behandeling helemaal niet meer aan. Zeker de prijsvechters zien geen brood in een behandeling voor vrouwen. Wij wel. Wij vinden dat ook vrouwen recht hebben op een goede behandeling, ongeveer 15% van onze klanten zijn dan ook vrouw. Voor hen is goede voorlichting nog belangrijker dan voor mannen. Bij vrouwen raden we daarom een consult altijd aan, want dan kan de dokter goed aangeven wat iemand mag verwachten.

Samenvattend: een haartransplantatie is voor sommige vrouwen een uitstekende oplossing, voor andere vrouwen niet.

Een haartransplantatie is niet geschikt voor vrouwen die niet weten waar de haaruitval door komt of onrealistische verwachtingen hebben.

Voorbeeld A:
“Een vrouw heeft last van ernstige haaruitval, maar wil zich niet laten scheren. De haartransplantatie van maximaal 2000 grafts is voor haar geen bevredigende verbetering.”

Een haartransplantatie is wel geschikt voor vrouwen bij wie de oorzaak van de haaruitval bekend is en die weten wat ze van een behandeling kunnen verwachten.

Voorbeeld B:
“Een vrouw die zich al haar leven stoort aan een hoge haargrens, kan perfect geholpen worden met een haarbesparende FUE van 2000 grafts. De haarlijn wordt verlaagd, de behandeling is voor de omgeving niet zichtbaar (niet scheren) en de behandeling zorgt voor de oplossing van het probleem.”

 

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden