Wat is een graft

 

Wat is een graft

Wat is een graft?

De vraag: “Wat is een graft?” horen we vaak. Dat is logisch, want in het dagelijks taalgebruik hebben we het nooit over grafts, maar gewoon over haren. Een graft is een geprepareerd haarzakje, haarfollikel of transplantaat. Die laatste termen zijn dus allemaal woorden voor hetzelfde: een graft. In een graft plaatst men tegenwoordig 1 tot 3 haren.
Vroeger werden er door sommige klinieken meer dan 3 haren per graft gebruikt. Dit had als nadeel dat het eindresultaat onnatuurlijk was, de haren kregen een onnatuurlijke groeirichting. Indien u een FUE-behandeling overweegt, is het belangrijk om te kijken wat men nu precies aanbiedt. Spreekt men over haren of grafts? En hoeveel haren zitten er gemiddeld in een graft? Die vragen zijn belangrijk om te stellen.

3000 haren of 3000 grafts?

Wij plaatsen 2,2 haren per graft. Concreet betekent het dat er dus 1, 2 of 3 haren per haarzakje worden geplaatst. Doordat verschillende haarklinieken andere benamingen gebruiken is het soms appels met peren vergelijken. Wie spreekt over 3000 haren, bedoelt heel iets anders dan wie spreekt over 3000 grafts, haarfollikels of transplantaten.
Daarbij komt: een graft in de ene kliniek is heel wat anders dan in een ander haarinstituut. Als er per graft 1 haar in zit, is het eindresultaat heel anders dan dat er 2 of meer haren in zitten. Het zit er niet in dat haarklinieken hetzelfde jargon gaan gebruiken, de consument moet dus altijd op zijn hoede zijn.

De oplossing voor de consument

De oplossing? Simpel: vergelijk als consument eenvoudigweg het aantal haren. Daar gaat het immers om en kies voor een aanbieder die niet meer dan 3 haren per graft aanbiedt. Ten slotte kijkt een goede arts waar de grafts met meerdere haren worden geplaatst. Bij de haarlijn is het verstandig haarzakjes met 1 haar te plaatsen, voor een natuurlijk mogelijk resultaat.

ps. Graft is ook een prachtig karakteristiek plaatsje in Noord-Holland, maar dat bedoelen we dus niet!

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2023 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden