Michael Jackson

Crisis of geen crisis: we geven steeds meer uit aan ons uiterlijk. Wordt ons uiterlijk steeds belangrijker? En gaat dat ten koste van het belang dat we hechten aan ons innerlijk? Zomaar twee vragen die wel eens bij ons opkomen. Vroeger hadden de mensen geen tijd en geld om veel met hun uiterlijk bezig te zijn. Er moest gewerkt worden. Er was zeep, een zalf die je kon gebruiken voor alles, tandpasta en dat was dat.

Nu is er veel meer mogelijk en worden we dagelijks gebombardeerd met mediabeelden van perfecte lichamen . Deze beelden laten zien wat de nieuwe normen van ´normaal-zijn´ inhouden. En wat normaal is, dat verschuift natuurlijk continu, zodat bedrijven geld kunnen blijven verdienen. Uiterlijk is handel.

Als u kijkt naar oude foto´s of reist naar ´minder ontwikkelde ´gebieden ziet u dat wat normaal is verschilt per tijd en per plaats. Mensen dachten vroeger niet aan een liposuctie, borstvergroting of haartranstplantatie: simpelweg omdat het niet bestond. Wie nu naar de televisie kijkt ziet enkel mensen met superwitte tanden. Is dat normaal of juist onnatuurlijk? Zegt u het maar.

Prince William

Prince William

Justin Bieber ging zelfs al zover dat hij kaal worden een keuze noemde. Hij vond het ´ronduit beschamend´dat de Engelse Prince William niets aan zijn beginnende kaalheid liet doen. Heeft de jonge popster gelijk of leeft hij in een plastic wereld waar het alleen maar om uiterlijk vertoon draait?

Nu kunt u het vreemd vinden van een haartransplantatiekliniek dat die zich bezighoudt met het innerlijk. Wij vinden het niet vreemd. Klanttevredenheid heeft namelijk niet alleen te maken met het waarneembare uiterlijk. Het heeft ook te maken met hoe we ons voelen. Wanneer zijn wij tevreden over het eigen uiterlijk?

 

 

 

Wij vinden het goed dat er tegenwoordig meer mogelijkheden zijn om te werken aan ons uiterlijk. Het is geweldig dat we er veel langer jeugdig uit mogen en kunnen zien. En het is mooi dat mensen die lijden onder hun uiterlijk daar steeds meer effectieve maatregelen tegen kunnen nemen.

Strijd tegen ouderdom

Strijd tegen ouderdom

Maar uiteindelijk verliezen we de strijd tegen de ouderdom allemaal. Het is daarom altijd belangrijk om een balans te vinden tussen het uiterlijk en het innerlijk. Wij zijn voorstander van cosmetische chirurgie voor diegenen die dat willen. Maar, het is triest om te zien dat mooie mensen niet willen of kunnen accepteren dat zij ouder worden.

 

 

 

 

Helaas zijn er altijd artsen die inspelen op deze angst voor lichamelijk verval. De patiënten worden er niet mooier op, zoals blijkt uit deze foto´s. Perfectie bestaat niet. Het is daarom zinloos om te streven naar perfectie. Tevredenheid over het eigen uiterlijk bestaat wel. Het is daarom veel zinvoller om daar naar te streven.

Michael Jackson

Michael Jackson

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden