Haaruitval door stress

Als mensen zich zorgen maken dan spreken we over stress. Stress zit dus in je hoofd. Wetenschappers van het Erasmus Medisch Centrum hebben ontdekt dat stress ook letterlijk in je haar gaat zitten. Het stresshormoon cortisol werd vroeger vooral in het bloed of speeksel gemeten. Het grote nadeel: de mate van cortisol fluctueert, waardoor betrouwbare metingen lastig waren.

Nu is dat anders. Als stress in het haar kan worden gemeten, dan ontstaat een veel nauwkeuriger beeld. De artsen zien of het stressniveau over langere tijd te hoog was. Helaas kan stress ook een oorzaak zijn van (tijdelijke) haaruitval. Wat kun je doen om haaruitval door stress te bestrijden? Je kunt aan de slag met middeltjes en hoofdmassages. Nu is daar niets op tegen, maar beter is het om de oorzaak aan te pakken. Kortom: de stress.

Natuurlijk, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar toch is het noodzakelijk. Of je nu financiële zorgen, relatieproblemen of andere psychische ongemakken ervaart: probeer de oorzaak van uw probleem aan te pakken. Pas als dat gelukt is, zal ook uw haaruitval stoppen. Vooral bij vrouwen is stress vaak een oorzaak van haaruitval. Als u geen stress meer ervaart, maar wel last heeft van haarverlies, is er een andere oorzaak van de haaruitval. Het kan dan zijn dat u erfelijke aanleg heeft. Raadpleeg in dat geval uw arts.

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden