Haarverlies
Haarverlies

Haarverlies

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk, er zijn ergere dingen dan het verliezen van je haar. Maar mannen en vrouwen die kaal worden hebben wel degelijk te lijden onder hun haarverlies. Is daar wat tegen te doen? En hoe erg is kaalheid nu eigenlijk?

Mannen minder last dan vrouwen?

We beperken ons in dit blog tot mannelijke kaalheid. Iedereen snapt namelijk wel dat het voor een vrouw vervelend is om haarverlies te hebben. Dat zit bij mannen anders. Aangezien het merendeel van de heren in meer of mindere mate te maken krijgt met kaalheid, lijkt men ervan uit te gaan dat zij er ook minder emotionele last van hebben. Maar is dit wel zo?

Geen vrouw durven aanspreken

De mannen die wij spreken hebben wel degelijk ernstig psychologisch ongemak van hun haarprobleem. Natuurlijk, mensen die op consult komen voor een mogelijke haartransplantatie zijn geen gemiddelde van de bevolking. Toch zijn de verhalen aangrijpend. Mannen die moeite hebben om een vrouw aan te spreken, omdat zij zichzelf lelijk vinden door hun kale hoofd. Mannen die aan niets anders meer kunnen denken, dan het verliezen van hun haar. Samenvattend: er zijn heel veel mannen die zwaar lijden onder hun toenemende kaalheid.

Acceptatie geen oplossing?

Er zijn meerdere oplossingen voor mannen die ongelukkig worden van hun haarprobleem. Een manier is acceptatie. Bij sommige mannen staat een kort geschoren coupe prima en het is een feit dat veel mannen na enige tijd hun kaalheid accepteren. Voor anderen is acceptatie geen oplossing. Voor hen zijn er andere manieren: haarwerkjes, medicatie of haartransplantaties.

Welke oplossing men ook kiest, iedereen die lijdt onder zijn haarverlies verdient het om serieus te worden genomen. Uiteraard zijn er altijd ergere dingen in het leven dan ‘kaal-worden’, maar dat vinden wij een dooddoener. Je kunt alles wel relativeren, maar van relativering gaat het haarprobleem niet over!

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden