Nazorg Haartransplantatie

Nazorg Haartransplantatie

De nazorg van een haartransplantatie is belangrijk. Bij de nazorg van een haartransplantatie gaat het niet meer om wat de arts voor u kunt doen. U bent na afloop grotendeels zelf verantwoordelijk voor uw eigen welzijn. Sinds de introductie van de FUE methode is het na de behandeling namelijk niet meer noodzakelijk om een arts te zien als u klaar bent.

Nazorg

Veel haarklinieken bieden de dag na de behandeling nog wel nazorg aan. De reden? Het is fijn als uw haar wordt gereinigd en u nog eens rustig uitleg krijgt over wat u wel en niet moet doen.

Na de ingreep

Hieronder volgen enkele belangrijke zaken die gelden na de ingreep. Hier zult u zelf goed op moeten letten:

1.    Volg de instructie van de arts en haarkliniek zorgvuldig op. Het lijkt een dooddoener, maar het is zeer belangrijk. U krijgt antibiotica mee, neem deze strikt zoals voorgeschreven. Het niet innemen van deze medicatie kan infecties veroorzaken. Ook de speciale shampoo en lotions dient u volgens aanwijzing van de arts te gebruiken.

2.    Om opzwelling van het voorhoofd te voorkomen, wordt er geadviseerd om gebruik te maken van een ijszak om tegen het voorhoofd en ogen te houden voor 10 minuten om het uur: 3 dagen na de operatie. Als u dit niet doet kunnen er zwellingen plaatsvinden op het gezicht en/of ogen. Dit is niet schadelijk, maar wel vervelend.

3.    Uw hoofd moet hoger liggen dan de rest van uw lichaam als u slaapt of rust. Dit voorkomt dat uw oogleden zwellen.

4.    Zonlicht dient u te vermijden. Draag dus een (schoon) hoofddeksel en wees de eerste maanden zeer voorzichtig met de zon. Indien u na een maand toch even in de zon moet zijn, gebruik dan een goede zonnebrandcrème. Factor 30 of hoger.

5.    De eerste week niet sporten. Indien u een sport beoefent, vraag dan de arts wanneer u deze sport weer kunt beoefenen.

6.    Vermijd de eerste 7 dagen stoffige plekken. Houd uw bed extra schoon.

7.    Spoel uw hoofd regelmatig, dit zorgt ervoor dat korstjes en jeuk worden voorkomen. Dit zorgt voor een voorspoedig herstel.

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden