Kaalheid kan een persoonlijk drama zijn

Mannen praten over het algemeen minder over hun gevoelens dan vrouwen, maar dat betekent niet dat ze er minder onder lijden. Kaalheid ervaren veel mannen als een persoonlijke tragedie. Leuk bedoelde opmerkingen als ‘badmuts’ of het amicaal bedoelde ‘kale’, worden door de meeste kalende heren met een glimlach in ontvangst genomen. Maar is kaal worden ook leuk? Nee, dat niet.

Sterker nog: voor veel mensen is haaruitval niets minder dan een drama. Als mannen (met een algemene vorm van kaalheid) naar een arts gaan met vragen over hun haaruitval, dan worden ze vaak niet serieus genomen. Ze horen dan”’Kaalheid is een normaal ouderdomsverschijnsel, leer er maar mee leven.” Tja. Wat moet je daarmee?

Geen eerlijk advies voor kalende mannen?

Natuurlijk geven uitvallende haren geen directe fysieke klachten. Toch zouden artsen de klachten van hun patiënten serieus moeten nemen. De psychologische gevolgen van kaalheid zijn namelijk wel uiterst serieus. Angst, onzekerheid en depressie zijn frequent voorkomende verschijnselen. Dat er veel mannen in stilte lijden blijkt wel uit de miljoenen die omgaan in de ‘haarindustrie’.

Ontelbaar veel producten, waarvan de werking niet is bewezen, gaan dagelijks over de toonbank bij de kapper,de  apotheek en steeds vaker via de webwinkel. Verdienen deze mensen geen eerlijk en betrouwbaar advies? Er zijn namelijk genoeg oplossingen voor mannen die wel bewezen effectief zijn. Haarwerken, medicatie en cosmetische ingrepen hebben ieder hun voor- en nadelen, maar bieden wel structurele oplossingen.

Kaalheid: onafhankelijke en objectieve informatie.

Daarbij komt: psychologisch ongemak kan ook fysieke klachten veroorzaken. Het is wetenschappelijk aangetoond dat langdurige stress negatieve gezondheidsklachten veroorzaakt. Of kaalheid een ziekte is, maakt voor de mannen die dagelijks te maken hebben met psychologische gevolgen helemaal niets uit. Iedereen verdient goede voorlichting, ook de mensen met haarproblemen.

Heeft u problemen met uw haar en wordt u door uw arts niet serieus genomen? Kijk dan eens op de website van de Nederlandse Haarstichting. Zij geven onafhankelijke en objectieve informatie, zonder commerciële bijbedoelingen.

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden