Kaalheid Vrouwen

Kaalheid bij vrouwen is een groot probleem. Bij mannen is kaalheid min of meer geaccepteerd, voor vrouwen ligt dat helaas anders. Aangezien buitenstaanders van vrouwen een dichte haardos verwachten, is de psychologische last vaak groter dan bij mannen. Ook de oplossingen bij mannen en vrouwen verschillen. In dit artikel gaan we dieper in op de oorzaken en oplossingen van de gewone kaalheid bij vrouwen (alopecia androgenetica).

De oorzaak van alopecia androgenetica is dezelfde als bij mannen, namelijk de gevoeligheid voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Haarfollikels (haarwortels) die gevoelig zijn voor dit hormoon hebben een kortere levenscyclus, uiteindelijk zorgt de korte levenscyclus voor kaalheid. De verschijningsvorm verschilt wel. Vrouwelijke kaalheid kent een diffuser verloop dan de mannelijke variant. Dat betekent dat dunnere haar doorgaans niet begint bij inhammen, maar over de hele hoofdhuid verschilt. Er is niet één vast patroon, het is voor iedere vrouw anders. Nu naar de oplossingen.

Kaalheid bij vrouwen

Pruik kan een goede oplossing zijn

De eerste mogelijke oplossing is een pruik, haarwerk of haaraanvulling. Deze oplossing is populair want geeft tegenwoordig een steeds natuurlijker resultaat. Natuurlijk is een haarwerkje geen vervanging van het eigen haar, maar het wekt voor de buitenwacht wel de illusie. Voordeel is dat het resultaat er goed uitziet, nadelen zijn er ook. Het haarwerkje moet altijd worden gedragen en geeft de dragers ervan soms het gevoel van onzekerheid (“Als het maar niet ontdekt wordt”). Maar er zijn meer oplossingen dan pruiken of haaraanvulling.

Medicatie tegen haaruitval werkt voor vrouwen anders dan voor mannen. Er bestaan werkzame medicatie die kaalheid effectief bestrijden. Helaas kennen deze medicijnen ernstige bijwerkingen. De fabrikanten van deze medicijnen adviseren hun middelen specifiek niet voor vrouwen. Toch houdt dat sommige artsen niet tegen om deze middelen voor te schrijven. Zij claimen goede resultaten. Wie meer informatie wil over de gevolgen van medicatie, verwijzen we graag door naar de onafhankelijke Haarstichting. Ten slotte kan een haartransplantatie een oplossing zijn tegen kaalheid.

medicatie haaruitval

Kaalheid bij vrouwen oplossen

De haartransplantatie is steeds populairder bij vrouwen, maar er zijn wel kanttekeningen te plaatsen. Ten eerste is er niet zoveel haar te verplaatsen als bij mannen, aangezien vrouwen niet willen dat het haar wordt geschoren. Denk aan maximaal 2000 grafts (4.400 haren) per dag. Daarnaast verwachten vrouwen doorgaans een zeer hoge dichtheid, hoger dan mannen. Een zeer hoge dichtheid is niet altijd haalbaar, laat u vooraf goed informeren wat er mogelijk is in uw geval. Ten derde duurt het bij vrouwen vaak langer voordat het resultaat zichtbaar is. Zeker als vrouwen hun haar lang dragen, kan het eindresultaat lang duren (afhankelijk van de haarlengte).

Kaalheid bij vrouwen komt veel voor en er zijn gelukkig diverse oplossingen. Voor vrouwen is goede voorlichting echter nog belangrijker dan bij mannen. Neem contact op als u het advies wilt van een ervaren haarchirurg.

 

 

 

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden