Een haartransplantatie bij jonge mannen is niet altijd aan te raden. Daarvoor is een aantal belangrijke redenen te noemen. We gaan in dit artikel zoals altijd uit van de algemene vorm van mannelijke kaalheid. In het Latijn: Alopecia androgenetica.

Jonge leeftijd

De belangrijkste reden is dat haaruitval op jongere leeftijd sneller gaat dan als je wat ouder bent. Doorgaans stabiliseert het haarverlies op ongeveer 40-jarige leeftijd. Daarna stopt het haarverlies vaak volledig als worden haren wel dunner. De dichtheid neemt met het verstrijken van de haren dus nog wel af.

jong kaalNiemand is gemiddeld

Terug naar de jonge mannen die een haartransplantatie overwegen. Wat is een goede leeftijd? Helaas valt er geen eenduidig antwoord te geven op deze vraag. Gemiddelden zeggen namelijk niets over iemands persoonlijke situatie. Simpel gezegd: niemand is gemiddeld. Belangrijke vragen die gesteld moeten worden zijn:

  • Hoeveel psychologische last heeft u?
  • Overweegt u medicatie om verder haarverlies te stoppen?
  • Wat is de kwaliteit van het donorhaar (achterhoofd)?
  • Met welk resultaat bent u tevreden?

Deze en andere vragen kunnen antwoord geven op de vraag of een haartransplantatie op jonge leeftijd verstandig is. Er is geen harde grens te trekken. Wie jonger is dan 25 jaar, doet er verstandig aan om te realiseren dat het haarverlies naar alle waarschijnlijkheid nog wel even door zal gaan.

Oplossing

Wat te doen? Een haartransplantatie en medicatie kunnen een oplossing zijn. Nu een einde maken aan kaalheid met een haartransplantatie en bereid zijn om in de toekomst een eventuele tweede haartransplantatie te doen? Er zijn veel opties en iedere oplossing heeft voor- en nadelen. Deze moeten besproken worden met de arts, zodat men een goede, afgewogen beslissing kan maken.

Korte termijn

Jongeren richten zich vaak vooral op de korte termijn. Men wil nu prettig leven en denkt liever niet te veel na over 10 of 20 jaar. Daarom is het extra belangrijk dat men spreekt met artsen, ervaringsdeskundigen en mensen in de eigen omgeving. Een goede arts geeft niet alleen aan wat de resultaten op korte termijn zijn, maar kijkt ook naar de lange termijn. De beste resultaten geeft een haartransplantatie na uw 30ste. Helaas heeft niet iedereen de luxe om zo lang te wachten.

Persoonlijk advies

Bent u jonger dan 25 jaar en wilt u een persoonlijk advies? Kom een keer langs op een vrijblijvend consult of stel uw vraag telefonisch of per e-mail.

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden