Elton John haartransplantatie
Elton John haartransplantatie

Elton John: hoeveel haartransplantaties heeft hij gehad?

Hoeveel haartransplantaties kun je hebben? Die vraag stellen mensen ons regelmatig. Vaak stellen ze de vraag, omdat ze gehoord hebben dat Gerard Joling wel 6 behandelingen heeft gehad. De reden dat mensen de vraag stellen? 1. Men is jong en verwacht dat men in de toekomst een tweede haartransplantatie nodig heeft. 2. De kaalheid is vergevorderd en men verwacht dat er meerdere behandelingen nodig zijn voor een goed resultaat. De vraag: “Hoeveel haartransplantaties kun je hebben?” kunnen we niet in zijn algemeenheid beantwoorden. Het gaat om het individu.

Een aantal individuele zaken speelt een rol:


• Hoeveel grafts verplaats je per behandeling?
• Hoeveel grafts zijn er gewenst in het ontvangstgebied?
• Hoeveel haren zijn er beschikbaar in het donorgebied?

Geen hogere dichtheid dan maximale dichtheid

We beginnen met de behandeling. We kennen kleine behandelingen en grote behandelingen. Een FUE behandeling kan al vanaf 200 grafts, bijvoorbeeld om een litteken te bedekken met haren. Er zijn ook megasessies mogelijk. Bij ons ligt het maximum tussen de 3500-4000 grafts.
Daarnaast is het ontvangstgebied belangrijk. Als het probleemgebied de inhammen zijn, dan kunnen bijvoorbeeld 2000 grafts voldoende zijn voor 100% resultaat. Als de haaruitval na de behandeling stopt, dan kan deze persoon maximaal één haartransplantatie ondergaan. Immers, je kunt geen hogere dichtheid hebben dan een maximale dichtheid.

Haartransplantatie aftrebaar belasting

60% van de mannen heeft voldoende aan 1 behandeling

Ten slotte is de voorraad grafts (haarwortels) van het donorgebied eindig. Bij een behandeling verplaats je haarwortels (grafts) van het donorgebied naar het kale of kalende gedeelte. Daarmee kun je niet eindeloos doorgaan, de voorraad van het donorgebied is niet onuitputtelijk. Deze voorraad verschilt enorm. Er zijn mannen die onvoldoende haar hebben voor een haartransplantatie, anderen hebben een extreem hoge dichtheid en kunnen wel 3 behandelingen aan.

Kortom: hoeveel haartransplantaties je kunt hebben hangt af van een drietal factoren. De grootte van de transplantatie, het ontvangstgebied en het donorgebied. Wij ervaren dat 60% van de mensen voldoende heeft aan 1 behandeling. 30% van de mensen ondergaat een tweede behandeling en 10% van de mensen doet 3 FUE haartransplantaties.

Wilt u weten hoeveel haartransplantaties u nodig heeft? Geef u dan op voor het volgende consult met de dokter in Utrecht of stuur uw foto’s via whatsapp of e-mail naar ons toe.

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden