Haren behouden na haartransplantatie

Haren behouden na haartransplantatie

Jonge patiënten willen vaak weten hoe ze hun haren kunnen behouden na een haartransplantatie. De getransplanteerde haren vallen nooit meer uit, maar hoe zit het met de rest? In dit artikel vertellen we alles over het behoud van bestaande haren na een haartransplantatie.
Er zijn 3 manieren om je bestaande haren te behouden na een haartransplantatie. Deze manieren kun je combineren met bewezen effectieve medicatie zoals minoxidil of finasteride. Let op: Vraag altijd advies aan de behandelend arts welke medicatie of methode voor u het meest geschikt is!

3 methoden om bestaande haren te behouden:

1. Gebruik de voorschreven medicatie shampoo tot een jaar na de behandeling. Wijzig niet van shampoo in deze periode. Verandering van shampoo kan tot beschadiging leiden, dat is ongewenst in de postoperatieve periode.
2. Als de dokter shampoo + ampullen voorschrijft, start hier dan op dag 18 mee. Ga door tot 1 jaar na behandeling.
3. BT Mesotherapie is bevorderlijk voor de haargroei na een FUE behandeling. Geadviseerd wordt om dity 90 dagen na de behandeling te doen en nogmaals na 1 jaar. Hierna kunt u de behandeling jaarlijks herhalen om uw bestaande haren in topconditie te behouden.

Minoxidil spray

Minoxidil spray

Haren behouden met medicatie

Bovenstaande methoden zijn voor de meerderheid van de patiënten voldoende om de haren te behouden. Voor vrouwen en jonge mannelijke patiënten wordt dit in combinatie met de Minoxidil Spray aangeraden. Tweemaal daags. Jonge mannelijke patiënten kunnen dagelijks 1 mg finasteride slikken. De medicatie is geen vervanging van de 3 eerder genoemde methoden, maar een noodzakelijke aanvulling.

Persoonlijk advies belangrijk

Bovenstaande richtlijnen zijn opgesteld door haarchirurg Hamid Aydin van Estetistanbul. Voor een persoonlijk advies van de beroemde chirurg kunt u op consult komen. Standaardrichtlijnen zijn niet afdoende, de beste methode hangt af van de mate van haarverlies, uw sekse, uw leeftijd, uw haarsoort en andere variabelen.

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden