Haarverlies
Haarverlies na haartransplantatie

Haarverlies na haartransplantatie

Haarverlies na haartransplantatie? Het klinkt apart, maar toch gebeurt het vaak. Haarverlies na een haartransplantatie is vrij normaal. Eerst wat feiten over haarverlies. Een gemiddeld mens verliest per dag ongeveer 100 haren. Wie haren op zijn kussen of in het doucheputje aantreft hoeft zich niet direct zorgen te maken.

Wisselen van melktanden.

Haren groeien in een cyclus. Na verloop van tijd, gemiddeld ongeveer 6 jaar, valt een haar uit. Dan begint het groeiproces weer opnieuw en verschijnt er weer een nieuwe haar, die vanaf 2 maanden zichtbaar is. Vergelijk het met het wisselen van tanden. Na de melktanden komen de definitieve exemplaren. Als een melktand uitvalt is de nieuwe tand er al wel, je kunt hem alleen nog niet zien. Zo is het ook met haren, alleen herhaalt het proces zich vaker dan bij tanden.

Haarverlies na haartransplantatie door shockeffect.

Terug naar de cosmetische haarbehandeling. Wie een haartransplantatie laat doen, bezorgt zijn haren een shockeffect. Na 1 a 4 weken vallen haren uit, soms ook een deel van de haren die men al had. Tijdelijk kan de persoon dus dunner haar hebben dan voor de ingreep. Gelukkig is dit effect tijdelijk. Onder de uitgevallen haar zit alweer een nieuwe haar, deze is alleen nog niet waarneembaar. Na 2 maanden is de haar zichtbaar en is de haarbos weer op het oude niveau.

Wie mooi wil zijn moet geduld hebben.

En de getransplanteerde haren? Die komen dan ook voorzichtig door. Voordat deze nieuwe haren dezelfde dikte hebben, ben je wel een heel jaar verder. Wie deze ingreep overweegt, moet zich dus goed realiseren dat geduld benodigd is. Wie mooi wil zijn moet  geduld hebben en tijdelijk haarverlies soms op de koop toenemen.

 

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2023 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden