Haaruitval kan diverse oorzaken hebben

Haaruitval kan diverse oorzaken hebben

 

Haaruitval is enorm vervelend, het kan uw leven zelfs compleet op zijn kop zetten. Helaas is er niet één wondermiddel dat altijd werkt als u te kampen heeft met haaruitval. Eerst moet de oorzaak van uw haaruitval worden onderzocht. Pas als duidelijk is wat het haarverlies veroorzaakt, kunt u passende maatregelen nemen. We spreken van overmatig haaruitval als u meer dan 100 haren per dag verlies. Iedereen is anders, dus de één verliest meer haren per dag dan een ander. U hoeft ook helemaal niet de haren te tellen die u per dag verliest, u kunt zelf prima beoordelen of u een werkelijk probleem heeft. Een haar op uw beddenkussen is doodnormaal, plukken haar in uw kam is een serieus probleem. Indien u te maken heeft met een serieus probleem, dan kan dat komen door ziekte, stress, voedingspatroon of een genetische component. We behandelen één voor één de mogelijke oorzaken en oplossingen van haarproblemen.

Haaruitval door ziekte

Veel ziektes veroorzaken haaruitval, bijvoorbeeld problemen met de schildklier. Daarnaast zijn er ook veel medicijnen die als bijwerking overmatige haaruitval kunnen veroorzaken. Ten slotte zijn er ook ziektes die pleksgewijze kaalheid veroorzaken (alopecia areata). Indien een ziekte of medicatie de veroorzaker is van kaalheid, dan zijn er geen standaardoplossingen. Uw huisarts of medisch specialist kan aangeven wat de oplossingen zijn. Soms moeten patiënten tijdelijke kaalheid accepteren als ‘noodzakelijk kwaad’. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede alternatieven op de markt die vaak vergoed worden door uw ziektekostenverzekering.

Haaruitval door stress

Indien haaruitval wordt veroorzaakt door stress, dan is het verstandig de oorzaak van het probleem aan te pakken. Waar wordt de stress door veroorzaakt? Natuurlijk is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar als uw stress zo hoog is dat het zorgt voor haarverlies, dan geeft uw stressniveau u serieuze gezondheidsklachten. Uw lichaam geeft een alarmsignaal af: doe wat aan uw stressniveau! Yoga, sauna, therapie, psychologische hulp, er zijn talloze manieren om meer te ontspannen. Neem uw klachten serieus en probeer een oplossing te vinden voor uw stress. Langdurige stress kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten. Als noodoplossing kun u wel de juiste vitamines en aminozuren tot u nemen om haarverlies zoveel mogelijk te beperken. Laat u adviseren door een medische professional en bekijk wat in uw geval het beste werkt.

Haaruitval door verkeerde voeding

Als u te weinig eet of ongezond eet, dan kan haaruitval het gevolg zijn. U heeft in dat geval niets aan medicijnen, maar alles aan voldoende, gezonde voeding. Vitamines en mineralen zijn noodzakelijk om haar, huid en botten in goede conditie te houden. Een gevarieerde voeding met genoeg groente, fruit en vezels zorgt voor een gezond lichaam. Moeite met het maken van de juiste keuze? Maak een afspraak met een voedingsconsulent. Zij kunnen u helpen bij het krijgen van een gezond voedingspatroon.

 Haaruitval veroorzaakt door genetische component

Als genen de oorzaak vormen van haaruitval, dan zijn er 3 oplossingen. Acceptatie, medicatie of een haartransplantatie. De eerste oplossing is verreweg de goedkoopste oplossing, maar niet voor iedereen weggelegd. Zeker voor jonge mensen is haaruitval een serieus probleem dat de levensvreugde aantast. Als u kiest voor medicatie, wees dan waakzaam. Er bestaan maar enkele producten die wetenschappelijk bewezen hebben werkzaam te zijn. Helaas hebben deze effectieve producten wel bijwerkingen. Kies daarom altijd in samenspraak met een arts het middel dat bij u past. Indien u gaat voor een duurzame oplossing, dan kan een operatieve haarbehandeling de juiste oplossing zijn.

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2023 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden