Haaruitval tegengaan

Haaruitval tegengaan? Haaruitval kan diverse oorzaken hebben. Voeding, stress, maar uiteraard ook erfelijke factoren kunnen een rol spelen. Als voeding de oorzaak is van uw haarverlies, dan heeft u baat bij een gezond dieet. Fruit, groente, noten, al het voedsel wat gezond en voedzaam is kan haaruitval tegengaan. Alcohol en nicotine kunnen haaruitval juist bevorderen. Matigheid is daarom geboden, stoppen is uiteraard nog beter! Als stress een belangrijk onderdeel vormt van uw leven, dan zult u meer moeten ontspannen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch kan het de moeite waard zijn om te kijken wat voor u werkt. Sport is niet alleen gezond voor lijf en leden, maar heeft door vrijkomende stoffen ook een ontspannende werking.

Haaruitval tegengaan

Haaruitval tegengaan kan ook via medicatie. Helaas zijn er veel middelen die niet bewezen effectief zijn. Simpel gezegd: u moet maar aannemen dat het werkt. Zoek eerst online informatie en ga naar uw huisarts als u overweegt om een haargroeimiddel te nemen. Werkende middelen moeten namelijk altijd door een arts worden voorgeschreven. Daarnaast kunt u natuurlijk een cosmetische ingreep overwegen. Haaruitval tegengaan middels een operatie is niet erg effectief. Immers, u transplanteert de bestaande haren naar het kale gedeelte. Het zal de haaruitval daarom niet tegengaan, maar kan wel voorkomen dat u last heeft van kaalheid. Een combinatie van maatregelen is daarom altijd aan te raden.

Een gezonde leefwijze

Om te beginnen is een gezonde leefwijze van groot belang. Eet matig, vermijd te veel zout, zoet en vet en zorg ervoor dat u voldoende fruit en groente binnenkrijgt. Rook niet en vermijd het overmatig gebruik van alcohol. Stress dient u zoveel mogelijk te vermijden. Medicatie kunt u overwegen, maar zorg ervoor dat het middel wetenschappelijk bewezen effectief is. Ten slotte kunt u uw bestaande kaalheid tegengaan door een haarimplantatie. Zorg ervoor dat u kiest voor een kliniek die betrokkenheid en betrouwbaar is. Wij wensen u veel succes bij het tegengaan van uw haaruitval!

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden