kaalheid
Haartransplantatie zonder scheren

Haartransplantatie zonder scheren?

Haartransplantatie zonder scheren: kan dat? In dit blog bespreken we het antwoord op deze vraag. Vooral vrouwen vinden het geen prettig idee om hun hoofd kaal te scheren voor een haartransplantatie. Gelukkig is dit niet altijd noodzakelijk.

Haartransplantatie zonder scheren kan niet altijd

Eerst maar even de standaardprocedure. Voor de arts (operateur) is het fijn als het operatiegebied glad en schoon is. De snelste en eenvoudigste manier is om het hoofd van al het haar te ontdoen, te reinigen en te starten met de behandeling.

Zoals gezegd: veel mensen vinden het vervelend om het hele hoofd te scheren. Een haartransplantatie zonder scheren kan, mits het aan 2 belangrijke voorwaarden voldoet:

 

Bruce Willis

Bruce Willis

1. Maximum aantal grafts.
Indien het hoofdhaar weg is, dan komt dat ten goede aan de operatietijd. Als u niet geschoren wilt worden, kunnen er minder haren geplaatst worden. Bij vrouwen geldt dat het maximum van een haarbesparende ingreep ongeveer 2000 grafts is.
2. Ontvangstgebied.
Het ontvangstgebied, het gebied waar de haren geplaatst worden, mag niet te groot zijn. Dit is logisch, hoe groter het gebied, hoe lastiger het is om haarbesparend te opereren.

Uw haar moet langer zijn dan 15 cm

Verder moet u rekening houden dat het donorgebied, doorgaans het achterhoofd, wel geschoren moet worden. Denk aan een gebied van 10 bij enkele centimeters in oppervlakte. Hoe langer uw haar is, hoe beter u dit kunt camoufleren. Als uw haar langer is dan 15 cm, dan kunt u een behandeling ondergaan, zonder dat anderen dit kunnen zien.

Wat is er voor u mogelijk?

Bent u benieuwd of dit ook voor u mogelijk is? Alleen een arts kan bepalen wat er in uw specifieke situatie mogelijk is. Maak foto’s van de bovenkant en achterkant van uw hoofd, dan heeft u binnen 24 uur een persoonlijk antwoord van de dokter.

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden