Haarverlies
Haartransplantatie op jonge leeftijd

Haartransplantatie op jonge leeftijd

Haartransplantatie op jonge leeftijd? Een haarimplantatie op jonge leeftijd heeft voor- en nadelen. Om te beginnen gaat het bij de wenselijkheid van haartransplantaties altijd primair om uw persoonlijke wensen. Een haarimplantatie is geen medische noodzakelijkheid, maar een cosmetische ingreep. We hoeven om die reden slechts rekening houden te met psychologische factoren. Simpel gezegd: hoeveel last heeft iemand van zijn kaalheid? Een behandeling kan ook voor een jongvolwassene zijn aan te raden. Het voordeel van een haarimplantatie op jonge leeftijd is het feit dat kale plekken niet meer zichtbaar zijn. Na de behandeling kan de patiënt medicatie tegen haaruitval slikken. Er bestaan werkzame middelen, al hebben al die middelen wel bijwerkingen.

Haarbehandeling

En hoe zit het met de overige haren als er geen medicatie wordt genomen? De geïmplanteerde haren zullen na een FUE haartransplantatie een leven lang blijven groeien. Als men niet kiest voor medicatie, dan bestaat de kans dat er over x-jaar een tweede ingreep vereist is. Wanneer en of een tweede ingreep nodig is, kan niet met absolute zekerheid voorspeld worden. Gemiddelden zeggen nooit iets over individuele gevallen. Gemiddeld genomen is het zo dat hoe jonger de haaruitval start, hoe sneller het proces gaat. Over het algemeen neemt het haarverlies sterk af na het 40ste levensjaar. Toch heeft een individu weinig aan dat soort algemene kennis. Want wat zegt het over uw specifieke situatie? Het eerlijke antwoord is: niets.

Haartransplantatie: een persoonlijke afweging

U zult dus altijd zelf tot een beslissing moeten komen. Kijk ik het nog even aan of maak ik middels een betrouwbare medische ingreep een einde aan mijn kaalheid? De keus is persoonlijk, want afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden. Er spelen drie factoren een rol. 1. Uw leeftijd. 2. De mate van kaalheid. 3. In hoeverre gaat u gebukt onder psychologische gevolgen. Natuurlijk kan er wel een advies gegeven worden door een specialist. Maar uiteindelijk zal ieder voor zichzelf de afweging moeten maken. Een haarimplantatie is immers een ingreep die u voor uzelf doet.

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden