Zon Haartransplantatie
Zon Haartransplantatie

Zon na haartransplantatie gevaarlijk?

Vaak vragen mensen: wat is het beste moment voor een haartransplantatie? Een belangrijke vraag. Die vraag beantwoorden we deze week in ons blog.

Voorkom zonverbranding na een haartransplantatie

Vroeger was een haartransplantatie best een pittige ingreep. De hersteltijd was dan ook enige weken. Die tijd is gelukkig voorbij, na een week kunt u de meeste activiteiten hervatten. Wilt u voorkomen dat anderen zien dat u bent behandeld? Als u twee weken  vrij neemt, is dat voldoende tijd. Terug naar de vraag: welk seizoen is nu het meest geschikt voor een FUE haartransplantatie? Het belangrijkste is dat  je na een behandeling 2 maanden verbranding door de zon moet voorkomen.

 

Bescherm je hoofd goed

Natuurlijk is zonverbranding nooit goed, maar na een haartransplantatie kan het een goed resultaat in de weg staan. Als je in de zomer een haartransplantatie ondergaat, dien je dus je hoofd goed te beschermen.  De meeste effectieve manier is om de zon te vermijden. Als dat niet lukt, dan is het dragen van een hoofddeksel een goed alternatief. Voor wie na 2 weken toch op vakantie gaat, hoeft zich geen grote zorgen te maken. Vermijd de felle zon, draag zoveel mogelijk een hoofddeksel en gebruik eventueel een zonnecrème zonder alcohol voor de momenten dat uw hoofd  toch even in de zon komt.

LIV Hospital

Haartransplantatie kan in ieder seizoen

Kortom: zolang u verbanding voorkomt, is een haartransplantatie in de zomer geen enkel probleem. Na 2 maanden kunt u alles weer doen zoals u gewend was. Maar ook dan geldt: verbranding voorkomen is altijd verstandig. Wij geven iedereen die een haartransplantatie ondergaat een brochure mee. Hierin staat duidelijk wat u na de behandeling op welk moment kunt doen. Heeft u toch nog vragen? Aarzel dan niet en neem contact op. Ik hoor graag wat ik voor u kan doen!

Deel dit artikel
Volgend artikelKaalheid is een keuze?

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden