De laatste tijd horen we er steeds meer mensen over, de zorgkosten die je af mag trekken bij de inkomstenbelasting. Echter is dit meestal niet het geval.

De kosten voor een haartransplantatie mogen alleen afgetrokken worden als er verwijzing van een huisarts aan te pas gaat. Dit om aan te tonen dat het een aandoening psychische schade aanricht.
Mocht je dus van mening zijn dat jouw kaalheid je psychische schade aanbrengt, of mocht de uitval van een andere aard zijn dan erfelijke kaalheid, ga dan alvorens de transplantatie even langs de huisarts voor een verwijsbrief.

*disclaimer, wij van Haartansplantatie Turkije moedigen dit niet aan, dit is enkel een bericht van informerende aard.

“Belastingplichtige is geboren in 1955. Hij is gedeeltelijk kaalhoofdig en laat een haartransplantatie ( uitvoeren. Zijn deze kosten aan te merken als specifieke zorgkosten?

Leefgewoonten, aanleg en het natuurlijk proces van ouder worden, kunnen zich manifesteren door lichamelijke veranderingen (kaalheid, vetophoping, rimpels en dergelijke). Op zich zijn deze niet als ziekte in de zin van Afdeling 6.5 van de Wet IB 2001 aan te merken. Deze veranderingen kunnen evenwel leiden tot psychische stoornissen of lichamelijke klachten (bijvoorbeeld veroorzaakt bij aanzienlijk overgewicht) welke een zodanige ernst en omvang hebben dat deze wel als ziekte kunnen worden beschouwd. Belastingplichtige zal dit aannemelijk moeten maken. Alleen het uitgeven van een aanzienlijk bedrag is hiertoe onvoldoende.

Het kan zijn dat de kaalhoofdigheid en dergelijke het gevolg of bijverschijnsel is van een ziekte of van het gebruik van geneesmiddelen wegens een ziekte, bestraling en dergelijke. Als dat het geval is, kunnen de kosten, indien overigens aan de voorwaarden wordt voldaan, wel als specifieke zorgkosten worden aangemerkt.” Bron: http://wetten.overheid.nl/BWBR0027135/2010-01-30

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden