Haartransplantatie Vrouwen
haargroei

Haargroei: feiten & fabels! 

Haargroei gaat niet bij iedereen even snel. Als u ouder bent, gaat de haargroei langzamer dan als u nog jong bent. Wist u dat een mens gemiddeld maar liefst 100.000 haren op zijn hoofd heeft? Een normale haargroei wil zeggen dat uw haar iedere maand tussen de 1 en 1,5 cm groeit. Maar hoe ouder hoe bent, hoe trager de haargroei. Ieder haartje gaat een aantal jaar mee. Afhankelijk van de snelheid van de haargroei zullen uw haren tussen de 1 en de 6 jaar meegaan. Dat haren uitvallen is overigens een volstrekt normaal proces. Iedere dag vallen er bij mannen en vrouwen zo’n 100 haren uit!

 Haarverlies is vervelend!

Wist u dat haar op iedere plek even snel groeit? Dat haren aan de voorkant sneller groeien dan aan de zijkant is een fabeltje. Op de plek waar een haar is uitgevallen, komt ook weer een nieuw haartje. Als de haargroei op een bepaalde plek helemaal stopt, dan kan kaalheid optreden. Natuurlijk ontstaat kaalheid niet binnen een dag. Mannen hebben er aanzienlijk vaker last van dan vrouwen. Kaalheid bij mannen wordt doorgaans veroorzaakt door genetische overerving. En komt kaalheid altijd van vaderskant? Nee, hoor. De kaalheid kan van vaderszijde komen, maar ook van moederszijde. Haarverlies is vervelend en daarom zijn veel mensen op zoek naar oplossingen om de haargroei te versnellen. Anderen proberen haaruitval met medicijnen tegen te gaan of door middel van een haartransplantatie te voorkomen.

 Medicatie of ingreep?

Als u kiest voor medicatie, wees dan op uw hoede voor niet-werkende middelen. Er zijn talloze middelen op de markt die ook nog eens geweldig variëren in prijs. Welk middel moet u kiezen? Kies in ieder geval een middel dat ‘FDA-approved’ is. Deze Amerikaanse overheidsinstantie controleert of de werking van medicatie wetenschappelijk kan worden bewezen. Daarnaast is het belangrijk dat u eventuele bijwerkingen in de gaten houdt. Als u kiest voor een cosmetische ingreep , houd dan goed in de gaten of de arts ervaren en kundig is. Gelukkig kunt u tegenwoordig online goed nagaan wat de referenties zijn van de diverse artsen. En wilt u de haargroei versnellen? Ook dan zijn er talloze middelen op de markt. Het goedkoopste middel is nog altijd de zon. Ga naar buiten, liefst in een land met een lekker klimaat en geniet van de zon. Uw haargroei gaat maar liefst 2 tot 3 keer zo snel als normaal!

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden