Zelfvertrouwen door haar?

Zelfvertrouwen door haar?

Dat een ‘bad hair day’ kan leiden tot een lager zelfvertrouwen is wetenschappelijk onderzocht. De opdrachtgever van het onderzoek was een producent van haarproducten, dus dat maakt ons wel wat sceptisch. Maar laten we voor het gemak aannemen dat het waar is: een slechts kapsel zorgt voor een laag zelfvertrouwen. Zou dat dan extra gelden voor kale mensen? Veel bekende mensen die een haartransplantatie ondergaan zeggen dat ze ‘het voor zichzelf’ hebben gedaan. Het is bijna een standaard antwoord geworden van iedereen die aan zichzelf heeft laten sleutelen. Deze mensen zullen vast niet bewust liegen, maar doen zij het inderdaad helemaal voor zichzelf? Zou iemand op een onbewoond eiland ook de behoefte voelen om iets te doen aan zijn of haar onvolkomenheden? Dat is maar zeer de vraag.

Wat is schoonheid?

Of wij onszelf mooi of lelijk vinden is niet iets objectiefs. Anderen fungeren als spiegel. Die anderen zijn niet alleen bekenden, vrienden of familie, maar ook alle anderen die wij uit de media ‘kennen’. Al die anderen geven onszelf een indruk van wat ‘normaal’ is. Per cultuur verschilt het begrip ‘schoonheid’. Wat de ene cultuur aantrekkelijk vindt, is in de andere cultuur niet om aan te zien. In Nederland laten steeds meer vrouwen vet afzuigen, in sommige Afrikaanse culturen vinden ze zo’n ingreep onbegrijpelijk. Nu terug naar kaalheid. Geeft haar zelfvertrouwen? Als we de vraag letterlijk nemen, dan is het antwoord simpel. Nee, haar geeft geen zelfvertrouwen, het is dood materiaal. Er zit geen stofje in haar dat je beter doet voelen.

Bepaal uw eigen toekomst!

Desondanks kan haarverlies wel degelijk serieuze psychologische gevolgen hebben. Mensen kunnen dag in dag uit met hun scheidende haargrens bezig zijn. Depressieve gevoelens zijn geen uitzondering bij kalende mannen. Voor vrouwen is het taboe op haarverlies mogelijk nog groter, hun verdriet is daarom nog groter. Gelukkig is er anno nu voor iedereen een oplossing. Voor wie een kale kop stoer en mannelijk vindt, is er niets aan de hand. Voor wie zijn kaalheid problematisch vindt, is er de cosmetische behandeling. Kies uw eigen pad in het leven en bepaal uw eigen toekomst. Met of zonder haar!

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2023 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden