FUE methode: de beste techniek!

FUE methode: de beste techniek!

FUE methode? De FUE methode is een haartransplantatietechniek. Voordat deze techniek werd ontwikkeld, hanteerde men vooral de FUT-techniek. Deze, inmiddels achterhaalde techniek, had enkele duidelijke nadelen. Een belangrijk nadeel was het litteken dat overbleef na de ingreep. De grootte van de littekens verschilden per persoon, maar over het algemeen was er een zichtbaar litteken aan de achterkant van het hoofd. Wellicht nog belangrijker was dat deze methode geen 100% natuurlijk resultaat gaf. De haartjes konden niet in een natuurlijke groeistand worden geplaatst. Gelukkig werd de FUE methode ontwikkeld.

FUE methode

Inmiddels bestaat de FUE techniek al enkele jaren en wordt de methode steeds verder geperfectioneerd. Steeds dunnere naalden zorgen voor steeds betere precisie. Wie anno nu overgaat tot een haarimplantatie heeft een natuurlijk effect. Hoe werkt de FUE methode? Simpel gezegd transplanteert men haren van het achterhoofd naar het kale gebied. Het achterhoofd heeft een hoge dichtheid en doorgaans kunnen daar duizenden haren probleemloos worden ‘geoogst’. Na de oogst stopt men de haren in een speciale solutie. De gaatjes boort men in het hoofd. Dit onderdeel is het belangrijkste onderdeel van de ingreep. De hoek waarin men boort moet zo nauwkeurig mogelijk overeenkomen met de natuurlijke groeirichting van de oorspronkelijke haren. Bij ons voert een ervaren arts deze handeling uit.

Wisselen van melktanden

Daarna plaats een team van ervaren assistentes de donorharen in de gaatjes. En dan? Dan maakt men het operatiegebied schoon en krijgt de patiënt instructies voor de volgende dag. Wat niet iedereen weet is dat de meeste geïmplanteerde haren een week na de operatie uitvallen. Vergelijk het met het wisselen van melktanden. De nieuwe tanden zijn er al wel, maar ze zijn alleen nog niet zichtbaar. Pas na 2-4 maanden zijn de eerste voorzichtige donshaartjes zichtbaar. En het eindresultaat van een haarimplantatie? Dat vergt geduld. Na 9 tot 12 maanden is het eindresultaat zichtbaar van een  FUE methode behandeling.

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden