Wat is waar?
Wat is waar?

Wat is waar?

Bekendheden als Wesley Sneijder, Gerard Joling en Wayne Rooney hebben door middel van een cosmetische ingreep meer haar. De haarimplantatie wordt steeds bekender. Veel mensen hebben echter nog geen idee wat zo’n behandeling inhoudt.

De 5 grootste mythes op een rij:

1. Je krijgt er poppenhaar van.

Dit is anno nu echt niet meer het geval. Het gaat namelijk om eigen haar. Het haar wordt van de achterkant naar het kale gebied verplaatst. Als de arts kundig is, dan is het eindresultaat zeer natuurlijk.

2. De behandeling is levensgevaarlijk.

Integendeel, deze ingreep kent nauwelijks bijwerkingen en al helemaal geen complicaties. Als de juiste nazorg wordt genomen, dan is de kans op ontstekingen en ander ongemak minimaal.

3. De haren vallen na verloop weer uit.

Zowel waar als onwaar. De geimplanteerde haren vallen na 2 weken uit. Pas na 3-5 maanden wordt het groeiproces zichtbaar, deze haren vallen niet meer uit. Vergelijk het met wisselen van melktanden: de tanden (haren) zitten er wel, maar zijn nog niet zichtbaar. De haren worden genomen uit de haarkrans. Deze haren zijn genetisch gecodeerd om niet uit te vallen. Ook als deze getransplanteerd worden naar een kaal gedeelte. De niet-getransplanteerde haren kunnen natuurlijk wel uitvallen.

4. Na 1 behandeling een volle bos.

Helaas, zo werkt het niet altijd. Hoe kaler iemand is, hoe lager de dichtheid. Een transplantatie (lees: verplaatsing) is geen wonderbaarlijke vermenigvuldiging. Wie helemaal kaal is zal meerdere sessies moeten ondergaan om een goed resultaat te behalen. En dan nog kan iemand van 60 er nooit als een tiener uitzien. En waarom zou iemand dat willen? Het doel moet altijd een natuurlijk resultaat zijn.

5. Een cosmetische ingreep is zeer pijnlijk.

Dat valt mee. Er vindt een plaatselijke verdoving plaats. Het zetten van de verdoving is pijnlijk, de ingreep daarna doet niet of nauwelijks pijn. Het gevoel na de ingreep kan vervelend of ongemakkelijk zijn, maar niet zeer pijnlijk.

 

Mocht u een haarimplantatie overwegen, dan is het zaak om goed voorbereid te zijn. Voorkom onrealistische verwachtingen, maar heb ook geen onterechte angsten. Kortom: weet wat u kunt verwachten. Onafhankelijke voorlichting? Bekijk eens de website van de Nederlandse Haarstichting.

 

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden