Bijwerkingen haartransplantatie
Bijwerkingen haartransplantatie

Bijwerkingen haartransplantatie

 

“Zijn er ook bijwerkingen bij een haartransplantatie?” Het is een vraag die we vaak horen en dat is ook heel begrijpelijk. Steeds meer bekende mensen nemen de stap om een ingreep te ondergaan en doen daar ook helemaal niet geheimzinnig over. Dat maakt het voor gewone mensen ook steeds makkelijker om de stap te zetten. Maar dan de bijwerkingen: heeft deze cosmetische ingreep bijwerkingen? Om maar met het goede nieuws te beginnen: er zijn geen ernstige complicaties bekend. Daarnaast is het een feit dat haartransplantaties behoren tot één van de meest risicoloze ingrepen. Al is het een kleine ingreep, een haarimplantatie is wel degelijk een operatieve ingreep. De plaatselijke verdoving ervaren sommige mensen als zeer pijnlijk. Niet iedereen, maar elk mens heeft een andere pijngrens.

 Jeukklachten

Na de ingreep zijn rode puntjes normaal en verschijnen er na enkele dagen korstjes en schilfertjes. Slapen is vaak de eerste nacht lastig, omdat er in een bepaalde positie moet worden geslapen. Na 1 a 2 weken zijn de korstjes alweer een stuk minder zichtbaar. Een veel voorkomend bijverschijnsel is jeuk. In principe is jeuk een teken dat de huid zich hersteld en wordt er ook medicatie tegen gegeven. Dat kan niet voorkomen dat jeukklachten als vervelend kunnen worden ervaren. Dan hebben we nog een nadelig bijverschijnsel dat niet onvermeld kan worden: haaruitval. U hoort het goed, haarverlies kan helaas optreden na een haartransplantatie. Dit ‘shock effect’ is gelukkig vrijwel altijd tijdelijk, maar leuk is natuurlijk het niet.

 Ontstekingen

Ten slotte is er een minimale kans op ontstekingen. Om ontstekingen te voorkomen wordt daarom standaard een antibioticakuurtje voorgeschreven. Al met al klinkt het als een hele waslijst. Feit is dat er nauwelijks ernstige bijwerkingen zijn te noteren en dat de meest gehoorde klachten van tijdelijke aard zijn. Dat neemt niet weg dat een haartransplantatie een serieuze ingreep is. Bijwerkingen haartransplantatie? Jazeker, maar wie weet wat hem of haar te wachten staat, heeft minder te vrezen. Vaak is de angst voor de angst erger dan de daadwerkelijke ingreep. Heeft u vragen over de ingreep? Medische vragen over haarimplantatie kunt u gratis en vrijblijvend stellen aan de dokter. Neem contact op: wij horen graag van u!

Deel dit artikel
Volgend artikelHaaruitval

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2023 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden