Haarverlies
Haarverlies

Haarverlies

Veel mensen maken zich zorgen om de haren op hun kussen of in hun kam. In tegenstelling tot wat je op internet leest, is overmatig haaruitval bij mannen doorgaans door genetische oorzaken bepaald.

3 mythes over haarverlies:

  1. Haaruitval door slechte voeding. Het is waar dat vitaminetekort kan leiden tot haarverlies. Echter, wie normaal eet krijgt voldoende vitamines binnen en heeft geen last van haaruitval. Anorexiapatiënten of mensen die een crash-dieet volgen kunnen in extreme gevallen last krijgen van overmatig haarverlies. Slechte voeding kan dus wel de oorzaak zijn, maar is dat slechts heel sporadisch.
  1. Haarverlies door hoofddeksels Een pet of helm leidt niet tot kaalheid. Toen Nederland nog een dienstplicht kende klaagden jongens dat zij kaal werden. Dit kwam niet door het hoofddeksel, maar doordat zij ouder werden. Ook door de verplichte scheerbeurt viel het sommige jongens op dat zij de eerste tekenen van kaalheid vertoonden.
  1. Haaruitval door haren verven Haar is dood materiaal. Je kunt haar dus niet dood maken, want dat is het al. Natuurlijk kan overmatig gebruik van cosmeticamiddelen je haar minder mooi maken. Om structureel haarverlies te bewerkstelligen moet een product de haarwortel aantasten. Gelukkig zijn deze middelen in Nederland niet of nauwelijks meer verkrijgbaar. Kortom: overmatig verven kan je haar wel in slechtere conditie brengen, maar zorgt zelden tot nooit voor blijvende haaruitval.

Kortom, in het overgrote deel van de gevallen is haaruitval genetisch bepaald. Dat geldt voor zowel mannen als bij vrouwen. Natuurlijk zijn er wel andere oorzaken, maar die zijn vrij zeldzaam. Denk bijvoorbeeld aan chemokuren of specifieke haarziekten. De mensen die hiermee te maken hebben, weten dat meestal al wel van zichzelf. Wat kunt u doen als u genetische aanleg heeft om kaal te worden? U kunt een cosmetische haarbehandeling, medicatie of het dragen van een haarwerkje overwegen.

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2023 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden