bio fibre hair implantatie

Misschien heb je er nog nooit van gehoord en klinkt het misschien ook raar. Een Bio Fiber Hair implantatie is een soort implantatie van synthetisch haar dat gemaakt is van een materiaal dat niet door het lichaam wordt afgestoten. Hierdoor hoeft er geen donorhaar gebruikt te worden en wordt er als het ware een pruik in je hoofdhuid geïmplanteerd. Zo’n Bio Fiber Hair Implant wordt ook wel Artificial Hair transplant of wel kunst haarimplantatie genoemd. In werkelijkheid is het echter geen transplantatie want er wordt geen haar overgezet, maar ingezet.

Klinkt super, want dan zou je dus geen donorhaar meer van  de achterkant van het hoofd hoeven te halen om toch een volle bos te krijgen. Echter is een Bio Fiber haarimplantatie toch niet de ideale versie van een haartransplantatie. Hieronder lees je over deze nadelen:

 

  • Het haar zal nooit groeien. Dit omdat het een syntehtische haar is die ingezet wordt en dus geen haarzakje.

 

  • De haren worden per 1 ingezet, hierdoor kun je nooit een mooie dichtheid krijgen. Bij een echte haartransplantatie worden er haarzakjes overgezet waar gemiddeld 2,2 haren uit groeien, hierdoor kunnen er in een dag soms meer dan 9000 haren getransplanteerd worden, dat kan bij een Bio Hair implantatie nooit. Daar zijn dat er maximaal 1500/ 2000 op een dag.

 

  • In werkelijkheid worden er toch nog haren afgestoten dus niet alles dat ingezet wordt kan blijven zitten.

 

  • Er is bij een Bio Hair implantatie grote kans op infecties, cystevorming en ontsteking.

 

  • Omdat er zo veel risico’s zijn moet je eerst een intensief traject van medische tests ondergaan, deze zijn prijzig en duren lang.

 

  • Bio haar implanteren is in de meeste sommige landen nog niet legaal.  In Nederland is dit bijvoorbeeld nog niet mogelijk. In Turkije zijn er wel klinieken die het uitvoeren.

 

  • Het haar is geen echt haar dus dat geeft geen natuurlijke look dus dat zal je kunnen zien.

 

Daarbij staat de Bio Hair Fiber implant een beetje bekend als de Donald Trump haar versie. Zijn haar is altijd dezelfde lengte en valt stug. Hij laat het bewust langer zodat je de implant niet ziet. En zelf in het geval van zijn haar zal hij waarschijnlijk dagen lang in behandeling geweest zijn om deze dichtheid te kunnen krijgen.

 

Kortom Bio Hair Fiber is nog niet de oplossing waar iedereen op gehoopt had, allicht dat er in de toekomst met andere materialen gewerkt kan worden en dat er ook multigrafs kunnen worden ingezet maar voor nu is het verre van de ideale mogelijkheid om kaalheid te voorkomen. Om deze reden voeren onze dokters deze procedure ook niet uit, allicht dat dit over een paar jaar wel kan zodat we ook mensen met slecht donorhaar kunnen helpen.

Deel dit artikel

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden