Situatie voorzijde voor de 1ste behandeling

Situatie voorzijde voor de behandeling

operatiedag

operatiedag

na 3 maanden

na 3 maanden

na 6 maanden

na 6 maanden

na 8 maanden

na 8 maanden

na 11 maanden

na 11 maanden

Inleiding: Hoe ik tot een haartransplantatie heb besloten bij HTTurkije.

Ik ben een man van 39. In mijn twintiger jaren werd mijn haar langzaam maar zeker steeds dunner. Je kon eigenlijk vanaf mijn 24ste ongeveer al goed zien welk deel van mijn hoofd uiteindelijk kaal zou zijn. Ik heb dat nooit zo leuk gevonden. Indertijd heb ik uitgezocht wat het mij zou kosten om een haartransplantatie te doen. Dat was toen 10.000 Euro! Ik wilde het graag, maar dit kon ik gewoonweg niet betalen. Accepteren dus maar….., maar toch vond ik het altijd jammer en zo nu en dan stak dat de kop weer op en bedacht ik me dat ik liever wat meer haar zou hebben. Ik heb nu eenmaal niet het hoofd dat er kaal mooi uitziet (vind ikzelf). 15 jaar later, ik weet niet meer waarom, heb ik nog eens opgezocht wat de kosten tegenwoordig zijn. En toen bleek dat in Turkije dus erg goed te doen. Is dat dan goed? Tja, een boel reviews gelezen en daaruit kwamen goede ervaringen. Ook de contactpersoon van HTTurkije kon mij van alle antwoorden voorzien, was snel en volledig in het reageren en wekte bij mij vertrouwen. Je kunt dan vervolgens nog een vergelijkend onderzoek gaan doen, zowel binnen als buiten Turkije. Er zijn veel aanbieders, maar op internet bleek mij (volgens mij) dat er maar een paar serieuze (betrouwbare) spelers op de markt waren. Wat je wilt is niet te veel betalen, maar wel een bepaalde kwaliteit. Die balans moet je zoeken en heb ik gevonden bij HTTurkije. In ieder geval in het zoekgebied waar ik het zocht sprak die mij het meeste aan. Istanbul leek mij wel mooi. Europese wereldstad, prima aan te vliegen, etc. Wat mij ook wel aansprak was dat het verpakt zat in een arrangement van 4 dagen. Het enige wat ik zelf moest regelen was een vliegticket. Er zijn dan nog steeds andere aanbieders die ook wel iets soortgelijks aanbieden, maar HTTurkije sprak mij aan en dat had te maken met de contacten die ik had en de presentatie op de website met gespecialiseerde en gecertificeerde haarchirurgen die het er niet even bij doen, maar hier full time mee bezig zijn. Toen ik er dus achter kwam dat het tegenwoordig voor 25 % van de kosten in Turkije mogelijk is en dat het in Turkije gespecialiseerde organisaties zijn die het doen heb ik in feite redelijk snel besloten om het gewoon te doen. Overigens ging hier aan vooraf dat ik wat foto’s per e-mail had verstuurd en de reactie was dat ik een goed resultaat kon krijgen met 3400 Grafts.

De transplantatie / arrangement

Dag 1. Het arrangement bestond dus uit 4 dagen. De eerste dag werd ik opgehaald van het vliegveld en naar mijn hotel gebracht. Turkije is weliswaar een bekend land voor veel Nederlandse toeristen, maar voor mij was het toch wel even slikken. Een norse meneer bij het vliegveld en ik werd wat te laat opgehaald zodat ik eerst enigszins gestrest was. Mijn contactpersoon was Ahmed Doubar. Hij had wat helpers die af en toe de haal- en brengservice deden (zo ook bij het vliegveld) maar hij gaf de belangrijkste informatie, was telefonisch de contactpersoon was er op de belangrijke momenten. Ik werd naar het hotel gebracht (palange bosphorus). Prima hotel. Het was eerst wat ongemakkelijk omdat de mensen daar niet zo spraakzaam zijn, maar zodra je zelf wat moeite doet en het liefst goedendag in het Turks kan zeggen bijvoorbeeld, sloeg dat helemaal om. In ieder geval goede kamers met airco etc. en het eten was ook goed. Het eten was de eerste ochtend wel later als dat ze zeiden.

 

Dag 2. Opgehaald voor de operatie. Hij was 3 kwartier te laat. Hij had het heel druk, maar eenmaal bij hem in de auto en in het hospital gaf hij alle aandacht die nodig was. Het steeds te laat zijn vond ik zelf wel vervelend omdat ik een man van de tijd ben en hier bij mij enige stress door ontstaat, maar in Turkije gaat dat niet zo. Sowieso kunnen ze met dat verkeer niets op de minuut plannen. Na de intake werd ik voorgesteld aan de dokter. Aardige vent, beetje op mijn gemak stellen, haarlijn uittekenen, etc. Schort aan, hoofd bijna kaal scheren, en dan gaat het beginnen. Net voordat ze begonnen heb ik nog snel een plaspauze vvor mezelf ingelast. Dat is een goede beslissing geweest, want ik lag 5 uur in die stoel. Ik kreeg verdoving in mijn hoofd met spuiten en via een infuus in mijn arm wat kalmeringsmiddel (anasthasia) toegediend. Dat wat ze met je bloed mengen voor goed herstel deden ze ook (weet even niet meer hoe dat heet). Ik lag eerst 2 uur op mijn buik terwijl ze de grafts uit mijn achterhoofd oogsten. Daarna 3 uur op mijn rug. 3 assistentes zijn gelijktijdig bezig geweest om ze te in te planten. Eentje zat achter me en eentje links en rechts. Ik hoorde ze in het Turks op een ontspannen manier met elkaar praten. Kon er uiteraard niets van verstaan. Engels konden ze niet, de dokter wel redelijk. De dokter zelf deed iets tijdens het oogsten en heeft ook de incisies gemaakt.  Na 5 uur is het enige dat mij erg ging irriteren dat mijn kont pijn ging doen. Je zit toch erg lang in een bepaalde houding. Maar als dat alles is….  Toen ik klaar was kreeg ik een heerlijke maaltijd. Dat is dan ook wel nodig, want je suikerspiegel is dan inmiddels wel behoorlijk gedaald. Mijn hoofd zag eruit als een bloedbal, mijn achterhoofd daar zat wat verband om en mijn hoofd was ook opgezwollen. Omdat het zomer was moest ik een hoed op. Tip: zorg ervoor dat die hoed niet schuurt tegen het op dat moment nog kwetsbare gebied! Je hebt ook van die (soort zweetbanden) die kun je ook om doen en daarover je hoed. Ik kreeg ook nog medicijnen voor de eerste 5 dagen en kon vragen stellen etc. aan mijn contactpersoon.

 

Dag 3. Dag van de schoonmaak volgens planning. Alleen dat ging niet door die dag. Dat werd dag 4. Gelukkig wisten ze dat wel van tevoren. Dag 3 heb ik daarom besteed als toerist en alle bezienswaardigheden daar bij de galatabrug de blauwe moskee, de bazar, etc. bezocht.

 

Dag 4. Toen werd het dus schoongemaakt. Wederom erg vervelend omdat het lang duurde voordat duidelijk werd hoe laat dit kon. En aangezien dat op den duur een beetje ging knellen met mijn vlucht vond ik dat niet zo prettig. Het is uiteindelijk wel goed gekomen en na de schoonmaak (verkorte versie ivm mijn vlucht) en wat extra instructie ben ik naar het vliegveld gebracht.

 

Erna

In het begin zijn alle ingeplante haren erg hard (de talgproductie is tijdelijk stilgezet zodat de haren niet soepel zijn). Dit gaat na verloop van tijd weer over. Vervolgens viel er wel het nodige uit en kwam het langzaam opzetten. Ikzelf was eigenlijk vanaf het begin al wel redelijk tevreden omdat er in ieder geval een lijn te zien was van haarlijn en het zicht van een half hoofd dat kaal is was dus weg. Maar als ik de foto’s achteraf terug zie was dat toen nog erg magertjes allemaal. Voor hoe het zich daarna ontwikkelde zou ik zeggen: zie foto’s. Ik ben er tevreden mee. Overigens: het leek mij leuk om het in het begin niet te zeggen tegen bijvoorbeeld mijn collega’s en zo. Maar na 10 dagen is dat nog niet vol te houden. Het is dan rood (ik zei dat ik verbrand was) maar ook die harde haren die dan nog niet zijn uitgevallen zijn voor de oplettende collega wel zichtbaar. Een aantal zagen die (de meeste accepteerden de verbrand-smoes wel). Maar ja door dat kleine aantal heb ik het toen maar gewoon tegen iedereen gezegd. Leuke reacties overigens, de mensen die er wat negatiefs van vinden hebben zich niet geuit.

 

Samenvattend: Ik ben tevreden met het resultaat. Het op tijd komen en de tijdige informatievoorziening ter plaatse is wel voor verbetering vatbaar, maar terugkijkend ook goed genoeg.

 

 

Groet!

Wij helpen u graag

Kom op consult of vraag een vrijblijvende offerte aan

Consult inplannen Offerte aanvragen
© 2024 - Haartransplantatie-turkije.nl - algemene voorwaarden